kassa
Poppodium
zo 19 feb 2017

Ferocious Dog + Drunken Dolly

open:15:30
start:16:00
genre:Folkrock
locatie: Grote Zaal
klinkt als: Levellers, The Pogues, The Clash en Flogging Molly.

Op Breda Barst 2016 kregen deze mannen een bonte mix van kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, black metalfans en dronkaards aan het dansen. In 2017 komen ze weer terug naar Nederland. Het moge duidelijk zijn: de zeskoppige Keltische folk-punkrockgroep Ferocious Dog houdt van Nederland en andersom.

Ferocious Dog

www.ferociousdog.co.uk
Met twee albums op zak uit respectievelijk 2013 en 2015 en een gloednieuwe in de maak (gepland april 2017) wil deze rebelse band de harten van nieuwe Hellhounds (fans) veroveren en zieltjes winnen door hun oldschool manier van hard werken. Het folkrockgenre is al jaren overbevolkt met bands die allemaal (willen) klinken als een kruising tussen The Clash, Dubliners, The Pogues en Dropkick Murphys. Zo niet Ferocious Dog, die zich ondanks vergelijkbare muzikale stijlkenmerken onderscheidt door een oprechte politiek-maatschappelijke gedrevenheid en bevlogenheid die zowel op plaat als op de podiumplanken aanslaat door de vurige passie waarmee ze gebracht worden.

Ja, ook Ferocious Dog kruist (Keltische) folk met punk met ska met rock met reggae maar doe dat op zijn geheel eigen manier. Dat klinkt bijvoorbeeld zo, zo en zo. Na jaren van hard werken wordt deze sympathieke band nu zowel in eigen land als daarbuiten eindelijk beloond met een steeds groter publiek en dito shows (o.a. Glastonbury 2016). Ferocious Dog gaat dan ook voor the long run, niet voor de quick ca$h!

Drunken Dolly

http://postulartmusic.com/artiesten/drunken-dolly/
Muziek, gezelligheid en alcohol. De drie kernbegrippen die gekoppeld kunnen worden aan de band Drunken Dolly. Met hun snelle punk met folk invloeden weten ze van elke vloer een met bier bedekte dansvloer te maken. Dus trek die regenlaarzen maar uit de kast, haal een biertje bij de bar en brul mee. It’s raining beer, so grab a pint and sing along! It’s raining beer, so let’s party on! Drunken Dolly is ontstaan in 2004 toen een groep vrienden bij elkaar kwam om muziek te maken geïnspireerd door Dropkick Murphy’s en Flogging Molly. De band met leden van o.a. “the Apers” en “the Bat Bites”, besloot om direct aan eigen materiaal te werken en hierdoor hebben ze door de jaren heen een eigenwijze mix van punk en folk weten te combineren.

Op de nieuwe ep “Drunken Dolly and the Drunken Man’s curse” hoor je duidelijk de rauwe sound van Rancid en NoFX, terwijl The Pogues en Dubliners voorzichtig om het hoekje komen kijken. Daarop weten ze nog een laag van harmonieuze zangpartijen te leggen ala “The Beach Boys” en daar is de Drunken Dolly sound. In 2015 was Drunken Dolly de feestband van Popronde Nederland. Groot podia, kelders of in een hoekje van een kroeg, het maakt niets uit. Nergens kan het publiek stil blijven staan en dit lieten ze ook op het eindfeest in de Q-Factory in Amsterdam weer zien. Een show van Drunken Dolly zit altijd vol energie en een goed feest kan niet gek genoeg!

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.