Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 04 mei 2019

Ferocious Dog + Barleycorn Bastards

open:20:10
start:20:50
genre:folkpunk, Ska
locatie: poppodium
zaal: grote zaal

Dit zeskoppige folkpunk monster uit Nottingham heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood en de strijdbaarheid van The Clash.

Muzikaal zijn ze volgens eigen zeggen beïnvloed door bands als Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials. De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als hun genoemde muzikale helden, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten. Daarbij is de band ook op andere maatschappelijke terreinen actief, zo organiseren ze bijvoorbeeld food drops samen met lokale voedselbanken in plaatsen waar ze optreden.

Ook bij dit concert van Ferocious Dog, zal er een zogenaamde Food Drop plaatsvinden. Dit is een inzamelingsactie voor de lokale voedselbank. De band is heel sociaal- en politiek betrokken en zeer begaan met het lot van minder bedeelden, vooral daklozen. Hierdoor is de Food Drop een echte traditie geworden en niet meer weg te denken bij hun optredens in de UK. Omdat zij ook van Nederland zijn gaan houden, willen zij deze traditie ook door gaan zetten in Nederland.
De Voedselbank in Den Bosch heeft aangegeven dat ze vooral de volgende artikelen goed kunnen gebruiken; rijst, pasta, pastasaus, koffie, jam, soep in blik, thee, shampoo, wasmiddel. Eigenlijk is alles welkom, zolang het maar om lang houdbare producten gaat.
De band vraagt iedere bezoeker om iets mee te nemen om te doneren. Al is het maar een blik pak pasta of een pot jam. Alle beetjes helpen, maar hoe meer hoe beter. Laten we met zijn allen laten zien dat ook wij in Nederland mensen willen helpen die het het hardst nodig hebben. Laten we er hier in Nederland ook een traditie van maken!

In England heeft de band het op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar o.a. Glastonbury werd getrakteerd op hun unieke mix van folk, punk, ska en rock met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie. Ook in Nederland is Ferocious Dog na optredens op onder andere Lowlands 2018 en Paaspop hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van bijvoorbeeld kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

In mei komt de band voor de derde keer naar Willem Twee (als 1 van de slechts 2 shows die de band in NL gaat spelen!

Support:

Barleycorn Bastards is een zeskoppige folk-punk formatie uit Nijmegen. Met hun mix van traditione folkliedjes en eigen repertoire combineren ze een stabiele basis van gitaar, drums en bas met melodische klanken van banjo, tin whistle, bouzouki, mandoline en doedelzak. Begonnen met kleine showtjes in kraakpandjes door heel Nederland maar ondertussen de nodige ervaring opgedaan door het podium te delen met oa. The Rumjacks, The Yalla Yalla's, Ferocious Dog en Circle. Bier besteld? Aftikken en knallen! 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.