Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 29 mei t/m za 08 feb 2020

Fay Claassen Band

Songs from the seventies

open:20:15
start:20:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

In Close to You vestigt de Nederlandse powervrouw van de jazz FAY CLAASSEN haar aandacht op muzikale pareltjes van late-sixties en early-seventies. Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen verruimt zij haar muzikale horizon wederom met ditmaal verrassend eigen versies van bekende krachtige Pop & Soul ballads en songs, die écht iets te vertellen hebben. Fay verstaat de kunst om ze op een persoonlijke manier dichterbij te brengen.

Fay is de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland, en één van de grootste in Europa. Meerdere keren met prijzen bekroond en een frequente gast bij zeer gerenommeerde bigbands en (jazz)orkesten in Europa zoals de WDR Big Band, Metropole Orchestra, Danish Radio Big Band, Brussels Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Voor Close to You gaat Fay terug naar de muziek uit haar verleden. Terug naar dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets. Herkenbare en tijdloze muziek. Bij velen in het geheugen gegrift.

De prachtige liedjes die we allemaal kennen zingt Fay met verfijning, elegantie en gevoeligheid. Zij drukt haar eigen stempel op de songs, waarbij haar aandacht naar de tekst een belangrijk onderdeel is.

Zingend vertelt zij verhalen en deelt ze met haar luisteraars zodat de songs niet alleen ‘dicht bij haar zijn‘, maar ook ‘dicht bij hen komen‘.

Zang: Fay Claassen / piano, toetsen: Karel Boehlee / gitaar: Peter Tiehuis / basgitaar: Theo de Jong

De pers over Fay:

“ (…) ze weet als geen ander je direct in het hart te raken met haar prachtige betekenisvolle stemgeluid.” – NRC

­ “ (…) het lijkt wel of Fay de gave heeft om van de door haar gekozen songs de definitieve versie neer te zetten.” – De Volkskrant

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.