Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
zo 20 sep t/m zo 16 feb 2020

Evelina Vorontsova

Chopins derde sonate en onbekende werken

open:19:30
start:20:15
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal

Evelina’s Vorontsova’s autoriteit op het gebied van (Hoog-) Romantiek is door nationale en internationale pers onderschreven. Al vroeg in haar carrière won zij prijzen op onder andere het Liszt concours in Utrecht en het Rachmaninov Concours in Moskou.

Zij schittert in een programma waarin in de eerste helft een vluchtige, lichtvoetige Chopin centraal staat. De afgeronde, kleine schaal van de stukken, maakt dat zij vooral bekend zijn als toegift. Een aaneengesloten reeks van vier impromptu’s is daarom uniek, maar dat ook de Tarantella, de Andante spianato & Grande polonaise brillante vaker een podiumplek verdienen, valt na het horen ervan niet te ontkennen.

De tweede helft draait om de gravitas en vervoering van de beroemde Derde pianosonate. De grote schaal en rijkdom aan melodieën zijn een toonbeeld van Chopins’ gecondenseerde muzikale denken, wat de sonate een monumentale positie in de pianoliteratuur heeft opgeleverd. Romantisch aangelegde zielen en fanatieke pianoliefhebbers zullen dit niet willen missen!

 

Programma

Impromptu nr. 1 in As, Op. 29

Impromptu nr. 2 in Fis, Op. 36

Impromptu nr. 3 in Ges, Op. 51

Impromptu nr. 4 in cis, ‘Fantasie-impromptu’, Op. 66, posth.

Tarantella, Op. 43

Andante spianato & Grande polonaise brillante, Op. 22

Sonate nr. 3 in b, Op. 58

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.