kassa
Poppodium
do 29 nov

EUT

open:20:00
start:20:30
genre:Catchy pop
locatie: poppodium
zaal: Kleine Zaal
klinkt als: Pixies, Weezer, Yeah Yeah Yeah's, Hole

Uit het niets verschijnt EUT stoer op het toneel, met een dosis energie en op 90’s geinspireerde muziek beïnvloed door bands als Pixies, Yeah Yeah Yeahs, Blur, Weezer, Hole, Wilco en Beck.

EUT

Met de charismatische, energieke frontvrouw Megan de Klerk, maakt de band prachtig geschreven songs met pakkende melodieën - puntige catchy popliedjes over jeugdigheid en volwassen worden. EUT is dynamisch en intrigererend zonder te gepolijst te klinken.

De basis van EUT ligt in Amsterdam, waar de band in 2016 is opgericht. De bandleden kennen elkaar van de kunstacademie. De eerste single 'Supplies' kwam uit in juni 2017 op het Nederlandse indie label V2 Records. EUT heeft direct de muziekindustie ingepakt, waarbij zij support kregen van Nederlandse radiostations zoals 3FM, die EUT uitriep tot één van hun '3FM Talents'. Daarnaast heeft EUT door Nederland getourd met het 'Popronde' festival en werden zij de meest geboekte band van het festival. Zij kregen hierdoor aandacht van vele journalisten en verschenen in menig 'Bands To Watch in 2018' lijsten. Na meerdere shows op het 'Eurosonic Noorderslag 2018' showcase festival heeft 3voor12 EUT's optredens als beste van het festival uitgeroepen. Hier bovenop heeft Deezer aangekondigd dat EUT een van hun 'Deezer Next Acts of 2018' is geworden, wat betekent dat de band een vaste plaats krijgt in de streamingdienst voor het jaar 2018.

Zorg dat je EUT niet mist, 29 november bij Willem Twee Poppodium!

foto: Jonny Ladeur

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.