Verhuurhuur bij ons een ruimte
Kunstruimte
di 23 apr t/m vr 30 nov 2018

Etaloge, Wies en Dylan

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: Etaloge

ETALOGE, Wies en Dylan:  van 1 t/m 15 november in de Etaloge Wies en van 16 t/m 30 november te Dylan.

Wies Paree

‘Tussen Levende Lijven’, een verzameling intieme werken over de spanningen tussen menselijke connecties.

De aandacht van Paree wordt getrokken naar menselijke connecties en de spanning die hierin te vinden is. Ze begeeft zich in situaties waar ruimte is voor stilte en authenticiteit. In deze situaties maakt ze intieme beelden, waaruit weer nieuwe vragen kunnen worden gesteld.
In de etaloge zie je zowel een terugblik op haar afstudeerwerk als nieuwe vondsten in haar zoektocht. Naast tekeningen, illustraties en animaties in opdracht blijft ze werken aan haar voortdurende afstudeerwerk ‘Tussen Levende Lijven’, waar ze de spanningen tussen mensen bevraagt.

wiesparee@gmail.com

Dylan van de Wal
‘Mens = Machine’, illustraties over de vermenging van technologie met de mens.

In dit digitale tijdperk is een smartphone of tablet ondenkbaar. De vraag die Van de Wal zichzelf stelt is of we nog zonder deze technologie kunnen of willen en in hoeverre we nog op onze eigen intuïtie vertrouwen. Gefascineerd door cyberpunk en de wrijving tussen mens en technologie, laat hij verschillende illustraties zien van een wereld waar deze elementen elkaar kruizen.

Van de Wal presenteert een kleine verzameling uit de illustraties voor ‘Inktober’, een teken challenge  van 31 dagen waarbij hij dagelijks binnen een ander thema zijn weg probeerde te vinden. In het merendeel van zijn illustraties is een persoon versmolten met technologie: de zogeheten cyborg (cybernetisch organisme). In het werk van Van de Wal is een zekere ironie te bespeuren: de mens als levend wezen versus de machine die kil en dood is.  Is door de versmelting van mens met machine, de mens dood? Of is de machine een levend wezen geworden?

piepillustrations@gmail.com

Plaatsing in Etaloge
Het werk van Dylan van de Wal ligt onderaan naar aanleiding van zijn situatie waar hij bezig is om zich te gronden en te vestigen als maker. Het werk van Wies Paree beslaat het bovenste gedeelte, wat een verwijzing is naar hoe zij als maker uitreikt en blijft ontdekken.

Wies is winnaar van de Sint Lucasprijs 2018 en samen met Dylan winnaar van de Jheronimus Award ‘s-Hertogenbosch 2018. Ze werken het komend jaar vanuit hun AIR atelier in de Willem Twee.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.