kassa
Concertzaal
vr 08 dec 2017

Estafest

Eigenzinnige Nederlandse improvisatoren

open:19:30
start:20:30
genre:Jazz
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal
klinkt als: ongebruikelijke kamermuziekbezetting, met een onverwachte muzikale rolverdeling

Vier van de meest eigenzinnige improvisatoren die op dit moment in Nederland rondlopen vinden elkaar in het turbulente Estafest.

Jazzpas-concert.

Estafest

www.estafest.com
Gitarist Anton Goudsmit (Boy Edgar winnaar 2010), violist en cajonspeler Oene van Geel (Boy Edgar winnaar 2013), saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet (Boy Edgar winnaar 2014) spelen in ongebruikelijke kamermuziekbezetting. Met hun waanzinnige composities veroorzaken ze ontroering, verwarring en beweging bij iedereen die de band ooit zag en hoorde.

In 2012 bracht het viertal hun eerste album uit, een live opname genaamd Estafest Live!; een uitgebreide succesvolle tournee volgde. In 2013 dook de band de studio in voor Eno Supo, dat in 2014 uitkwam en de band meteen een Edisonnominatie opleverde.

Na een showcase op de internationale jazz- beurs Jazzahead, volgden de eerste buiten- landse concerten, o.a. op het London Jazz Festival. En het viertal werd ook opgemerkt door het prestigieuze label BMC records, uit Budapest. Daar nam Estafest zijn derde album op, getiteld Bayachrimae, dat in april 2017 wereldwijd werd uitgebracht. Op dit nieuwe album bewijzen ze wederom dat deze combinatie muziek oplevert waar de noodzaak vanaf spat!

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.