Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
di 28 mrt 2017

Ensemble Lumaka & gasten

Concertzaal (v/h Toonzaal)

open:19:30
start:20:15
genre:Klassiek
locatie: Concertzaal (v/h Toonzaal)

Visionaire Timbres 1926

Een jaren twintig programma waarmee Ensemble Lumaka muzikaal en visueel terugduikt in de tijd.

In 1926 bracht de beroemde harpiste Rosa Spier samen met collega’s in het Concertgebouw een concert, met destijds spiksplinternieuwe werken van Smit, Debussy, Ravel en Goossens. De kranten schreven vol lof over de Visionaire timbres van de gehoorde stukken. Ensemble Lumaka laat het publiek dit concert met teksten en muziek herbeleven - een tijdreis naar 1926! Hoe dacht men toen over nieuwe muziek? Wat beleefde het publiek destijds in concertzalen? En welke rol speelde de muziek in het culturele leven? Originele recensies uit die jaren twintig in combinatie met nieuwe tekst wakkeren de verbeelding aan om de tijdsgeest van het Interbellum te herbeleven en het heden hieraan te spiegelen.

Ensemble Lumaka:
Jana Machalett, fluit
Saskia Viersen, viool
Martina Forni, altviool
Charles Watt, cello
Miriam Overlach, harp

& gasten:
Olivier Patey, klarinet
Adriane Tilanus, viool
Florian de Backere, spreker/verteller

Hiekelien van den Herik, tekst, Floriaan Ganzevoort, licht, Jakob Proyer, techniek, Henk Zwart, regieadvies, Jan Nieuwenhuis, historisch vooronderzoek, Hugo Herrera Tobón, grafisch ontwerp.

Ensemble Lumaka bestaat uit musici van verschillende toporkesten en -ensembles (o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest). Lumaka won in 2005 de jury- en publieksprijs van het Almere Kamermuziekconcours. Sindsdien manifesteert het ensemble zich op festivals in binnen- en buitenland en op radio en televisie. In 2009 was Lumaka prijswinnaar van de serie Het Debuut, in 2014 werd zij geprezen als seizoenshoogtepunt van de Grachtenfestival Winterserie. Ook bracht Lumaka twee fraaie cd's uit: Noël de France en Debussy, Jongen, Roussel. In april 2016 ging in Amsterdam het stadsproject MOnuMENTEN 1920 van start, waarbij muziek uit de jaren twintig in gebouwen uit dezelfde tijd ten gehore gebracht worden. Een samenspel van muziek, architectuur, verhaal en vooral de tijdgeest van toen.

Lumaka sleept het publiek met speels gemak mee in een wereld van sferen en kleuren, stemmingen en exotische gedachten. Een combinatie van integere, technisch hoogstaande interpretaties met persoonlijke toelichtingen. Hun concerten zijn een sprookjesachtige, geestverruimende belevenis. Concert in Tienhoven, april 2015.

www.ensemblelumaka.com

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.