Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
za 16 dec 2017

Elles Bailey + Duketown Dogs

mix van rootsy blues, soul en countryrock

open:20:00
start:20:30
genre:Blues
locatie: poppodium
zaal: Grote Zaal
klinkt als: mix van rootsy blues, soul en countryrock

Britse rijzende bluesster Elles Bailey komt naar den Bosch.

Momenteel is Elles genomineerd als ‘Best Female Vocalist’ in de European Blues Awards, samen met Beth Hart en Sari Schorr.

In creatieve samenwerking met Theater aan de Parade.

Jazzpas-concert.

Elles Bailey

www.ellesbailey.com
De uit Bristol afkomstige Elles Bailey is één van de opkomende rootszangeressen van onze Britse overburen. Al sinds 2013 speelt ze veelvuldig met haar band en bracht twee EP’s uit. Afgelopen september bracht ze haar debuutalbum Wildfire uit. Wildfire brengt een mix van rootsy blues, soul en countryrock. Elles Bailey smeedt deze ingrediënten om tot smaakvolle songs die puur en lekker in het gehoor liggen.

Bailey beschikt daarnaast over een stem met een aangenaam rauw randje dat in haar vroege jeugd is veroorzaakt door een virusinfectie die een blijvende schade heeft toegebracht. Nu komt dat haar eigenlijk goed van pas. Haar debuutalbum werd in de Blackbird Studios te Nashville opgenomen samen met topmuzikanten die ook samenwerken met artiesten zoals bijvoorbeeld Garth Brooks, Stevie Wonder en Melissa Etheridge. Het album kwam binnen op nummer 2 in de iTunes blues Charts.

Duketown Dogs

www.duketowndogs.nl
Duketown Dogs blijft de Nederlandse podia en festivals bestoken met hun Crossover muziek. Een rauwe mix van Blues en Rock gespeeld door vier rasechte Bosschenaren. De komst van gitarist Bas van den Booren en de terugkeer van John Reuser als bassist maakten Duketown Dogs een vaste waarde in de Blues en Rock scene.

Sinds de oprichting in 2000 touren de Dogs onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Duitsland, Belgie en Spanje. Duketown Dogs speelde op festivals als Texel Blues, Verdener Jazz & Blues Tage (D), Guitaribs, 't Linne Luidt (B), Bluesnight, Blues aan Zee, de Koninck blues etc.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.