Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 29 mei t/m do 30 mei 2019

Eerie Wanda

Muziek op donderdag

open:20:30
start:21:00
locatie: concertzaal
zaal: foyer

‘Muziek op Donderdag’ is dé wekelijkse muziekavond van Willem Twee Concertzaal. Laat je elke donderdag verrassen met steeds een andere band en uiteenlopende muziekstijlen. Live muziek, gezellig en altijd gratis!

Eerie Wanda is het geesteskind van audio- en beeldend kunstenaar Marina Tadic. Als kind van Kroatische ouders in voormalig Joegoslavië, werd Marina een politieke vluchteling toen ze pas zes jaar oud was. Genoodzaakt hun huis te verlaten door de Bosnische burgeroorlog, zochten haar ouders asiel in Nederland, waar Marina opgroeide tot volwassene, een begenadigd artieste werd en nu nog altijd verblijft.

 

Haar tweede plaat, Pet Town, is een oefening in afzonderlijke creativiteit.
Gebruikmakend van minimale opnametechnieken, geeft Tadic gestalte aan deze tien nummers door zuivere intuïtie, terwijl ze haar inspiratie put uit eenzaamheid. Hoewel haar twee bandgenoten, Jasper Verhulst en Jeroen de Heuvel, geografisch gezien relatief in de buurt verkeren (Amsterdam, Utrecht, Nijmegen), besloot de band dat ieder de opname van zijn partij voor eigen rekening nam, van huis uit, om de liedjes daarna in elkaar te weven als penvrienden die samen een sprei knopen. ‘Ik heb de liedjes geschreven in een periode van mijn leven dat ik me behoorlijk alleen voelde,’ aldus Marina, ‘en ik wilde dat het opnameproces ook zo zou voelen.’ Versterkt door Tadics melancholische teksten en de bezeten beheersing waarmee ze haar vocale boodschap brengt, krijgen de nummers een uitgekleed en spookachtig karakter. Gemixt door producer Jasper Geluk, herbergt het album warme, huisgesponnen klanken – live drums zijn vervangen door handklapjes, vingerknipjes en een Roland CR-78 drumcomputer, die de intieme sfeer van de muziek bevorderen.

Tadic vraagt zich nog steeds af hoe Pet Town precies ontstaan is.
‘Ik schreef de liedjes gedurende een periode dat ik de tijd in mijn schulp spendeerde, en die tijd had ik nodig. Er niet aan ontsnappen heeft me veel doen groeien.’ Als een mysterieuze, sjamanistische stem uit de toekomst, sust Eerie Wanda woelige pieken en dalen tot een rustgevend en verfijnd evenwicht. ‘Ik houd van het idee dat ik in contact sta met een andere dimensie die me de liedjes stuurt en dat ik ze kan vangen als ik op de juiste plek ben.’

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.