Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
vr 05 jan 2018

DUETS

Concertzaal

open:19:30
start:20:30
genre:Jazz
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

De eerste namen zijn bekend van de vierde editie van deze bijzondere muziekavond die volledig in het teken staat van improvisatie: John Dikeman, Tuur Florizoone, Sanne Rambags, Harmen Fraanje, Morris Kliphuis, Yonga Sun, Bram Stadhouders, Ben van Gelder, Fulco Ottervanger, Niti Ranjan Biswas, Bart Maris, Stefan Lievestro en Reinier Baas.

Jazzpas-concert.

Duetten die zonder pauze in elkaar overvloeien. Artiesten uit de wereld van klassieke muziek, jazz, elektronische muziek, wereldmuziek en pop treffen elkaar onvoorbereid op het podium. Niets staat vast op deze unieke, bonte, grenzeloze improvisatieavond met - zoals iedere editie - een indrukwekkende line-up die via onze website bekend gemaakt zal worden.


Saxofonist John Dikeman trad, sinds hij naar Amsterdam verhuisde, op met Joe McPhee, Jeb Bishop, Han Bennink, leden van The Ex, Roy Campbell, Ab Baars en vele anderen. John is een graag geziene gast in de Nederlandse geïmproviseerde muziekscene. Jazzgitarist Reinier Baas is één van de meest spraakmakende muzikale sterren in de jazzwereld. Door Baas’ merkwaardige en vasthoudende, maar toch inventieve en originele stijl heeft hij op de beste locaties van Nederland mogen spelen, onder andere: het Bimhuis, Lowlands, North Sea Jazz Festival en het Koninklijk Concertgebouw.

Hoornist Morris Kliphuis heeft inmiddels zowel in Nederland als internationaal in verschillende samenstellingen gespeeld en gewerkt als componist. Kliphuis won vele prijzen, waaronder een Edison Jazz in 2014 met zijn band Kapok. De Duitse Yonga Sun is een drummer van jazz, pop en geïmproviseerde muziek. Yonga is een meester in het ritme. Naast drums en percussie gebruikt hij ook gereedschappen en huishoudelijke artikelen en ontwerpt hij buitengewone soundscapes. Yonga staat bekend om zijn dynamische, inventieve en avontuurlijke drumstijl.

Accordeonist, pianist en componist Tuur Florizoone is het typevoorbeeld van de moderne muzikant die geen grenzen kent. Hij groeide als accordeonist uit tot een zeer gerenommeerd muzikant. Met grote flair en onweerstaanbare podiumprésence bewijst hij dat zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek.

Door warme klanken, vertolkt met diepe intentie, weet zangeres Sanne Rambags een moment van magie te creëren. Al op jonge leeftijd ontwikkelt zij zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze is als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren. Pianist Harmen Fraanje is zeer actief in uiteenlopende formaties, zoals: een trio met Stefan Lievestro (bas) en Martijn Vink (drums), daarnaast een pianoduo met klassiek concertpianist Igor Roma en als duo met fluitist Magic Malik. Als sideman speelt hij al jarenlang in diverse formaties van trompettist Eric Vloeimans.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.