Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
di 28 jan t/m vr 04 jan 2019

DUETS

Improvisaties van de bovenste plank

open:19:30
start:20:30
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

De vijfde editie van een muziekavond die volledig in het teken staat van improvisatie. Duetten die zonder pauze in elkaar overvloeien. Artiesten uit de wereld van klassieke muziek, jazz, elektronische muziek, wereldmuziek en pop treffen elkaar onvoorbereid op het podium. Niets staat vast op deze unieke, bonte, grenzeloze improvisatieavond met – zoals iedere editie – een indrukwekkende line-up die via onze website bekend gemaakt zal worden.

Artiesten:

Achim Zepezauer
Achim Zepezauer doet iets. Soms doet hij ook niks. Hij luistert al sinds zijn jeugd naar Studio Elektronische Musik op de radio en kocht zodra hij genoeg zakgeld had zijn eerste plaat. Elk concert is een zoektocht naar geluid tussen tonale en atonale soundscapes, ritmes, kladjes van woorden, abstracte en concrete geluiden.

Bram de Looze
De Belgische pianist Bram De Looze heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd met zijn eigenzinnige stijl, fijnzinnige touch en stijlvolle spel al een stevige plek in de Belgische muziekscene weten te veroveren. Als solist en begeleider levert hij een bijdrage aan uiteenlopende projecten als Urbex van de Belgische sterdrummer Antoine Pierre, naast werk met zijn eigen trio en als solist.

Diamanda Dramm
Diamanda La Berge Dramm groeide op in Amsterdam. Al op haar vierde speelde ze viool – of misschien moet je eerder zeggen: speelde ze mèt de viool. Die speelsheid is ze, gelukkig, nooit kwijtgeraakt. Ze is altijd op zoek naar nieuwe vormen om (meestal modern) repertoire over te brengen op haar publiek.

Erik van der Westen
Erik van der Westen groeide op in het zuiden van Nederland. Hij begon als gitarist en basgitarist in hardrockgroepen. Hierna maakt hij, eind jaren tachtig, de overstap naar de jazz en geïmproviseerde muziek. Nadat hij was afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam werd hij een veelgevraagde ‘sideman’ van verschillende bands en orkesten.

Jamie Peet
Jamie Peet is een drummer met gevoel voor eigentijdse beats en grooves. Naast jazz speelde hij veel funk en hiphop. Zet hem achter z’n drumstel, en Peet is een groot borrelend vat met vrolijke uithalen, onverwachte wendingen, vreemde verschuivingen en razendsnelle reacties op alles wat hij hoort en ziet.

Jasper Blom
Tenor- en sopraansaxofonist Jasper Blom is een van de meest veelzijdige musici in de Benelux. Hij won twee keer de European Jazz Competition en kreeg compositieopdrachten van het North Sea Jazzfestival en het jazzfestival van Rotterdam. Ook gaf hij les aan het conservatorium van Amsterdam.

Louk Boudesteijn
Louk Boudesteijn speelt al trombone sinds zijn 5e jaar. In 2001 won hij de Erasmus jazzprijs, een prijs voor aanstormend jazztalent. Tegenwoordig leidt hij al jaren eigen groepen, waaronder het B&W Quintet en the Rotterdam Jazz Orchestra. Zijn spel wordt gekenmerkt als energiek, virtuoos, krachtig en rijk.

Kika Sprangers
Saxofoniste Kika Sprangers raakt haar publiek met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Muzikaal uit ze zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën, soms gepaard gaande met solide grooves, de boventoon voeren.

Teun Verbruggen
Zijn onophoudelijke zoektocht naar “dat speciale”, een verfrissend geluid en nieuwe manieren om drums te spelen, maken hem één van de meest gevraagde drummers. De muziek van Teun Verbruggen staat bol van verbeelding en vernieuwing. Aan de basis van die schijnbare onrust ligt een ongebreidelde nieuwsgierigheid, die naar boven komt in elk project waarin hij zich stort.

Prashant Samtal
De jonge jazzgitarist Prashant Samlal begon al met gitaar spelen toen hij een jaar of zeven was. Tijdens zijn middelbare schoolperiode speelde voor het eerst in bands en toen kwam hij ook voor het eerst in aanraking met jazzmuziek. Zo ontdekte hij een nieuwe interesse: zelf componeren!

Wolfert Bredrode
Pianist Wolfert Brederode is al sinds 1996 muzikant en componist en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest authentieke muzikanten van de jongere Nederlandse generatie. Verfijnde en gerichte aanrakingen, zorg voor natuurlijke stroming, openheid naar alle soorten muziek en zijn niet aflatende zoektocht naar nieuwe dingen zijn de meest karakteristieke kenmerken van zijn muziek.

Niels Broos
Toetsenist Niels Broos is niet alleen een exponent van deze potpourristische muziektijdgeest, hij is één van de belangrijkste Nederlandse aanstichters van een urgente stroming die het midden vindt van hiphop, elektronica en jazz. Broos was een voornaam lid van het Kyteman Orchestra en vormt een spil in het werk van Binkbeats en Jameszoo met wie hij samenwerkte op diens laatste Brainfeeder plaat.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.