Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
do 09 jul t/m ma 23 mrt 2020

Dubbel Zes en projectkoor Requiem

vocaal ensemble

open:19:30
start:20:00
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal

Het Requiem van Friederichs 

Wilbert Friederichs is muzikaal leider van vocaal mannenensemble Dubbel Zes én schrijver van uiteenlopende muziek- en theaterstukken. Op zondagavond 22 maart komen beide kwaliteiten samen in een dubbelconcert in de Toonzaal in Den Bosch. Na de pauze voert een projectkoor zijn Requiem uit onder zijn leiding; voor de pauze treedt Dubbel Zes op met voor de gelegenheid passend repertoire.

Het Requiem is geschreven voor gemengd koor en vocaal ensemble. Het koor zingt Latijnse teksten uit de traditionele dodenmis, aangevuld met citaten van Seneca, in een nieuwe, eigentijds klassieke toonzetting. De Nederlandstalige liederen van het ensemble, met teksten van de componist zelf, zijn wat lichter van toon. Enkele delen van het veertig minuten durende werk zijn dubbelkorig, zodat koor en ensemble ieder een eigen rol hebben. Het Requiem werd in 2011 voor het eerst uitgevoerd. Na Den Bosch is het dit voorjaar nog te horen in Nijmegen, Oosterbeek en Deventer. In de laatste twee plaatsen wordt samengewerkt met gemengd koor Festina Lente uit Arnhem, dat voor de pauze werken van  Chesnokov, Milhaud, Janequin en Schütz zingt.

Dubbel Zes is een vocaal mannen-ensemble uit Rosmalen en omstreken. Het gezelschap, treedt altijd a capella op en zonder dirigent. Dat betekent dat Wilbert Friederichs, die begin 2015 als muzikaal leider aantrad, alleen tijdens de intensieve repetities zijn stempel op de groep drukt. Het ruim vijftig jaar bestaande ensemble geeft optredens in binnen- en buitenland. Zijn repertoire is nog gevarieerder geworden sinds de komst van de huidige muzikaal leider, die ook veel nieuwe stukken en bewerkingen schreef.

Wilbert Friederichs (1958) is zanger, componist, tekstschrijver en koordirigent. Hij verwierf landelijk bekendheid met onder meer a-capellakwartet Mezzo Macho en kleinkunsttrio Klater, waarvoor hij vrijwel al het repertoire schreef. Friederichs, dirigent van Voix Là in Beugen en Chantemble in Mook, schrijft vooral teksten en muziek voor theater en kleinkunst, onder meer in samenwerking met componist Jetse Bremer. Met zijn Requiem schreef hij voor het eerst zowel tekst als muziek voor een groot serieus koorwerk. Daarna schreef hij nog enkele liedcycli voor verschillende koren.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.