Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 10 jul

Dripping Trees – 19.30

Nieuwe datum!

open:19:00
start:19:30
locatie: poppodium
zaal: grote zaal

Dit concert is verplaatst van 23 april naar 10 juli 2021. Ticket kopers zijn via de mail op de hoogte gebracht.


Dripping Trees kiest voor een meeslepende sound overlopend van  vuur-en-zwavel dynamiek, noise en vertellende verbeeldingskracht. Als ogen die wennen aan het donker begon het kwartet uit Eindhoven – na veelvuldig te experimenteren – bewust te raken van zijn eigen dramatische neigingen.

Het aankomende debuut Fuel Of Mankind verkent een omgeving van wetteloosheid waar termen als ‘waarheid’ en ‘orde’ slechts onderdeel van een simulatie zijn. Hoewel ze de donkerste hoofdstukken van de mensheid verkennen, omarmt Dripping Trees het creatieve proces met zowel geneugte als  gezonde scepsis: sinistere uitstapjes van post-rock en slowcore krijgen een koude emmer van kluchtige computer-interludes over zich heen, waarbij de band in wezen alle emoties binnen het eigen werk in twijfel trekt.

Nummers gaan vaak over de meer absurde hoofdstukken van het menselijk bestaan. ‘Alba’ is bijvoorbeeld vernoemd naar het genetisch gemodificeerde glow-in-the-dark konijn, een project waarin wetenschap en kunst smadende minnaars werden. De schemerige noise pop van ‘Distant Light’ is een soort luguber liefdeslied dat de luisteraar in een steeds strakker gespannen tempo wenkt en afwijst totdat de achtervolging uiteindelijk het doel wordt.

De obscure folkrock van ‘We Are Leaving Soon’ belicht een zoektocht naar schoonheid in zowel klank als woord, een zucht van opluchting bij het accepteren van het einde. Inderdaad, net als het verhaal van Alba het Konijn, brengt Dripping Trees allerlei soorten gevoelens naar boven: hun muziek kan tegelijkertijd mooi, erotisch, absurd en beangstigend zijn.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.