Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 16 jan t/m za 19 okt 2019

Double Bill: Franz von Chossy Trio / Arifa

Dubbelconcert

open:20:00
start:20:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Zijn album Life Theater is een soundtrack voor het leven, waarin de verschillende stukken fasen representeren. Hierin is hij een perfectionist met ook een heldere vertelling voor ogen, waarin de composities stuk voor stuk een persoonlijke achtergrond hebben, net als de gekozen titels, en waarin de volgorde van het hele relaas van belang is voor de hele luisterbeleving.

Op vrijwel elk moment klinkt de melancholie. Franz zoekt de juiste akkoorden voor pakkende dramatiek. Maar heel zwaar klinkt het zelden. Life Theater voelt als een enerverende reis, waarin je van alles ziet en vele mensen ontmoet, om vervolgens monter en fris weer terug te keren.

Franz von Chossy onderscheidt zich door zijn kraakheldere klanken. Zowel in de virtuoze solo's als klein gespeelde motiefjes hoor je alle intentie. In de zo vaak herhalende thema’s, het effectief unisono meespelen van de basnoten en de meelijwekkende balkanritmes waan je je met je ogen dicht in een film waarin de beelden vanzelf komen.

Franz von Chossy - piano
Clemens van der Feen- bas
Kristijan Krajncan - drums

Arifa: "A bridge of sounds between the Orient and Occident"

Sinds zijn oprichting in 2010 is het Nederlandse ensemble Arifa bezig met een niet aflatende en avontuurlijke zoektocht om eeuwenoude muziektradities uit het Midden en Nabije Oosten en de Balkan te laten samenvloeien met hedendaagse vormen van westerse jazz en geïmproviseerde muziek.

Hun eerste drie CD's (Beyond Babylon, Anatolian Alchemy, Voices from the East) werden door de jury van Mixed World Music uitgeroepen tot de beste Nederlandse CD van het jaar op het gebied van wereldmuziek. Dankzij de verschillende achtergronden van haar leden brengt Arifa muziek voort die getuigt van een moderne tijdgeest en die bezield wordt door de geheime poëzie van een hecht en gepassioneerd samenspel.

Alex Simu - (bas)klarinet
Franz von Chossy - piano
Sjahin During - percussie

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.