Verhuurhuur bij ons een ruimte
Bossche Brouwers
za 17 nov 2018

Donnerwetter + JC Duffhues

Ongefilterd

open:20:30
start:21:00

Dit concert is verzet van 13 oktober naar 17 november.

Onder de naam Ongefilterd gaan Willem Twee Poppodium en Bossche Brouwers aan de Vaart een samenwerkingsverband aan. 
Doel: het programmeren van rauwe, vuige gitaarrock bands in de Vaart.

Donnerwetter
Donnerwetter maakt psychedelische roots met het venijn van punk. Het Arnhems-Nijmeegs viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, de groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen.

De pers over Donnerwetter
Een live sensatie die je een keer gezien moet hebben. Muziek om geesten bij op te roepen, bij vlagen heel indrukwekkend.

— OOR (ESNS

Kijkend naar de hypnose die zanger Rocco in zijn ogen lijkt te dragen, komt het Paaspoppubliek samen in de walm van de Thunderbolt. Klef, lief en stinkend.

— 3 voor 12

Met een ongelofelijke passie, energie en bezieling speelt Donnerwetter Merleyn volledig plat!

— Rockmuzine

Foto: ArifocusFotografie

JC Duffhues 
'I shot him once in the heart, twice in the head, opened up his chest to see he was dead.'

Sinds 2001 verblijdt Duffhues de wereld met zijn donkere songs, ongepolijste sound en karakteristieke stemgeluid. Hij brengt geen lieve liedjes, maar slaat het publiek om de oren met klinkende zwarte parels alsof zijn leven er vanaf hangt. Songs die eerder in een ver verleden thuishoren dan in de 21ste eeuw. Niels speelt in binnen- en buitenland.Na een stilte van 4 jaar betreedt hij weer het podium en komt hij met nieuw materiaal. Op zijn nieuwe EP 'The Village' neemt hij de luisteraar mee naar een afgelegen dorpje waar een moord is gepleegd en waar de curieuze inwoners wachten op de komst van een niets-ontziende rechter.

Pers over eerdere albums van JC Duffhues

OOR magazine –‘Moordplaat!’

RifRaf – ‘Pittig plaatje!’ Lust for Life – ‘Werkstuk om je petje voor af te nemen' Brabants Dagblad - 'Niels Duffhues wordt steeds sterker' Luifabriek - "The result is a gripping collection of a sardonic spaghetti-western tall-tales" Kicking the Habit - 'Soms lijkt alsof het bloed uit je speakers sijpelt.' Fileunder - Genoeg gegeind, een beetje liefhebber zet snel een spookachtig goed liedje als "Night Of The Devil" op, waar de snaren van droefheid bijna van de gitaarkast rammelen. 'Since I'm a big boy I've forgotten their faces, the sound of their voices'. Nu al de beste Nederlandse release van dit jaar? Nu.nl - Among The Ruins mag dan verwijzen naar vergane gebouwen uit het verre verleden, maar dit zesde werk zou weleens iets heel moois naar de toekomst kunnen bouwen op het gelegde fundament van de voorgangers. Een lange muzikale carrière die zich in deze bedwelmende plaat uit- betaald.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.