kassa
Kunstruimte
di 23 okt t/m zo 21 jan 2018

Dogmata, Cecilia Rebergen

open:11:00
start:00:00
einde:17:00
locatie: kunstruimte
zaal: Spiegelzaal

‘Nooit vertaalde tekens, gedetailleerd en met veel aandacht aangebracht op de vlakke ondergrond; rechte lijnen volgens een vast stramien bieden patronen van herhaling en gecalculeerde variatie. Het onnodige is geschrapt.

Het kantelpunt: beweeglijk textiel op statisch staal, een goeie beuk met de knie of tafelrand maakt het af. De gebogen lijnen benadrukken de transformatie naar de beslissende nieuwe vorm.’

De basis voor de patronen die Cecilia Rebergen maakt liggen in de nog onvertaalde, zeer oude taal: ‘Lineair A’.
De mens wil alles begrijpen, overal iets in ‘lezen’. Dat botst, omdat het onmogelijk is. Het ‘Indiana Jones-gevoel’ dat hierdoor ontstaat is fascinerend, onoplosbaar en mysterieus.                  

Cecilia wil met haar schilderen betekenis geven zonder te blijven steken in het banale; een leesbaar patroon zou slechts afleiden van de eigenlijke essentie. Wat er overblijft is verfijning, precisie en abstractie.                                                                                                                             

Cecilia Rebergen heeft haar opleiding afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hierna heeft ze als artist in residence verschillende werkperiodes doorlopen, o.a. in ‘Popps Packing’, Detroit (USA). Het werk van Cecilia Rebergen is te zien in verschillende exposities in binnen- en buitenland.

www.ceciliarebergen.nl                                      

De curator van deze solo expositie is Mayke Verhoeven.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.