kassa
Kunstruimte
zo 28 mei t/m vr 31 mrt 2017

Diederik Stevens

Etaloge

open:09:00
start:00:00
einde:18:00
genre:schilderingen en poëzie
locatie: Etaloge

Diederik Stevens schildert en schrijft, of schrijft en schildert. De volgorde is niet evident want beide hebben zijn onverdeelde aandacht. Zijn zeezichten zijn pasteuze horizonten waar het water eerder wild kolkt in plaats van vredig kabbelt en in zijn landschappen scheiden onstuimige wolken en omgeploegd land het schilderdoek.

Land en lucht, lucht en water. Zijn schilderijen communiceren de poëzie van het ongerepte en het werk kenmerkt zich door een eigen, abstract-realistische heldere beeldtaal.

Dat laatste geldt ook voor zijn teksten. In zijn columns beschrijft hij op een markante manier en in losse stijl zijn bevindingen. In de column over de Willem Twee 'En u is…?' noemt hij mensen bij hun naam en schrijft hij op een hilarische en openhartige wijze over zijn beroerd ontwikkelde naamgeheugen. Vermakelijke verhalen waar je warm van wordt, die je aanspreken en een lach doen ontlokken.

'Vroeger thuis sprak ik weleens over twee schoolvriendjes, genaamd Rob Kuyper en Wouter Rhode. Mijn vader vroeg me dan soms geïnteresseerd hoe het toch ging met die Rob Wouters. Hij deed het niet expres.'

Uit: En u is..?

In de Etaloge: Bering Sea | acryl/oil on canvas | 150 x 110 cm. | 2016

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.