Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
do 13 aug t/m di 30 jan 2018

Diamanda Dramm

Concertzaal (v/h De Toonzaal)

open:19:30
start:20:15
genre:Klassiek, actueel
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Alleen met je viool op het podium. Dat is zelfs bij Dutch Classical Talent nog niet vertoond. Dan heb je meer dan talent, dan ben je een podiumkunstenaar, een performer, iemand die iets meer kan dan muziekstukjes ten beste geven. Diamanda Dramm overrompelde de jury van DCT met haar moeiteloze switch tussen oud en nieuw, puur solospel en zichzelf begeleidend met basedrums. Ze kent haar klassiekers maar kreeg in 2013 ook de John Cage Award voor haar bijdrage aan hedendaagse muziek. Het belooft een concert te worden met vele gezichten.

Diamanda La Berge Dramm is een musicus die enorm opvalt in haar generatie. Ze heeft door haar unieke stijl van spelen ondanks haar jonge leeftijd al een plek ingenomen op het nationale- en internationale concertpodium, en beweegt zich moeiteloos tussen de werelden van het klassieke vioolrepertoire en de hedendaagse muziek.

Vanavond zal onder andere een nieuw werk van de Turkse componist Onur Türkmen klinken; een abstract ritueel dat zich weeft tussen de melancholische poëzie van de Engelstalige Dickinson en Shelley, en de Perzische Hafez. Gewapend met ‘slechts’ een viool, neemt ze in haar programma het publiek mee op een zoektocht naar muzikale identiteit: die leidtvan Heinrich Ignaz Biber tot David Dramm met Arnold Schönberg als onwaarschijnlijke link. Identiteit is natuurlijk, net als de horizon, niet een plek waar je kunt arriveren. Voor

Diamanda ligt het ergens tussen haar liefde voor muziek en haar liefde voor klank, ergens tussen traditie en improvisatie, ergens tussen haar Amerikaanse en Nederlandse wortels.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.