Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 08 dec 2018

DeWolff + Money & The Man

open:20:00
start:20:30
locatie: poppodium
zaal: grote zaal

DeWolff komt terug naar Willem Twee Poppodium!

DeWolff is een drie-koppig rock ‘n roll monster uit de zuidelijke streken van eigen bodem! Het is een vuur spugend wezen met liefde voor de beste Rock bands uit de jaren ’70, maar met de psychdelische glans van de toekomst. DeWolff is opgericht in 2007 door zanger/gitarist Pablo van de Poel, broer/drummer Luka van de Poel en zanger Robin Piso. Sindsdien is de band uitgegroeid tot een van Nederland’s beste live acts; denk aan Leon Russel meets Deep Purple, The Black Keys meets Allman Brothers. Maar boven alles, DeWolff klinkt als DeWolff. Een oude ziel in een jong lichaam; een excentrieke en flink hard rockende jonge band die in een mum van tijd zes kneiter succesvolle platen en een live album uitbrachten. DeWolff live zien is een ervaring die in je geheugen gekervd staat; het is een mengelmoes van onuitputtende energie, waanzinnig muzikantenschap, aanstekelijk enthousiasme en play-like-it’s-Your-last-show mentaliteit, wat vrij lastig te vinden is in deze tijd.

Op 4 mei jongstleden bracht de band haar veelgeprezen album 'Thrust' uit: Voor de liefhebbers van deze genres klopt op Thrust alles. De ritmesectie speelt bijzonder trefzeker, het orgeltje stuwt de muziek van DeWolff naar steeds grotere hoogten en het gitaarwerk is zoals altijd fantastisch, net als de zang, die de grote rockbands uit de jaren 70 met terugwerkende kracht jaloers zal maken.

Support: Money & The Man

Geld is tegenwoordig slechts een getal op je bankpas, en waarde kun je alleen nog materieel zoeken. Muziek is een geproduceerde formule en zelfdenkende robots zullen de wereld over nemen!
Heb jij ook last van de bovenstaande klachten? Ben je bang dat alles nep is tegenwoordig? Money & the Man is hÈt medicijn!
Het Hollandse Garage Blues-duo Money & the Man laat zien hoe muziek ooit bedoeld was. Ruw, oprecht, spannend, luid en smerig, naar je toe geworpen tijdens de intense live shows. Deze twee jonge gasten uit Zwolle zullen je verbazen met hun volwassen geluid, gevormd door blues, indie en rock 'n' roll.
Na een genadeloze jamsessie in 2013 besloten Henk Wesselink en Ymte Koekkoek samen een band te vormen. Niet meer dan een gitaar, zang (Henk) en een drumstel (Ymte) waren nodig om een dik en dynamisch geluid neer te zetten. Snel maakten ze hun eerste demo "Dance" en braken de jongens los.
Alsof de duivel ze op de hielen zat, speelden de jongens meer dan 250 shows in 4 jaar. Festivals als Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival, radio shows bij 3FM en Radio Veronica en optredens (Popronde, Eurosonic/Noorderslag, Grote Prijs van Nederland) bewijzen dat Money & the Man hard is neergedaald op de planeet. De schokgolf blijft zich verspreiden na het releasen van twee EP's; The World is Burning, en Riddles, opgenomen bij Pablo van de Poel (Dewolff).
Dit jaar is het jaar van hun debuut album: ëMoney & The Maní. Opgenomen in Eindhoven samen met Roel Blommers (Pauw, MOOON, Afterpartees, traumahelikopter en vele anderen). Het album is de volgende stap naar de ultieme werelddominatie van Money & The Man, en komt uit in november 2018.
De wereld moet gered worden door mensen met een authentieke rock 'n' roll mentaliteit. De wereld moet gered worden door Money & the Man!

Platendraaier Wim Behre
Wim Behre draait de avond op eigen wijze aan elkaar! Hij heeft een passie voor vinyl, zowel vintage als recent. Hij draait soul, country, funk, rhythm & blues, garagerock, punk, psychedelisch, jazz, reggae én rock’n roll. Het dansbare. Het tot tranen roerende. Het dit-kun-je-toch-niet-menen-zo-steengoede. Zijn contacten met artiesten zorgen ervoor dat hij regelmatig als een van de eersten een nieuw nummer kan presenteren om dit vervolgens te combineren met parels uit het verleden.

Puur en analoog. Tijdens luistersessies, op festivals of in zalen

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.