kassa
do 05 jan 2017

DeWolff + The Sore Losers

open:20:00
start:20:30
genre:Rock
locatie: Grote Zaal
klinkt als: Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers

De driekoppige, vuurspuwende liefdesbaby van de grote rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst komt terug naar W2 Poppodium.

DeWolff

www.dewolff.nu
DeWolff werd geboren in 2007 met Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op Hammond orgel, en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde livebands van het land. Het is Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels 6 studioplaten en een liveplaat op zak. DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een 'speel-alsof-het-je-laatste-show-is'-mentaliteit die anno 2016 uiterst zeldzaam is.

Begin 2015 voegde DeWolff zelfs nog een extra hoofdstuk toe aan hun indrukwekkende CV met het oprichten van hun eigen platenlabel Electrosaurus Records en het bouwen van een eigen studio: de Electrosaurus Southern Sound Studio. Hiermee was volledige creatieve vrijheid direct gewaarborgd en nam de band eind 2015 - helemaal zelf en zonder hulp van buitenaf – op analoge tape hun nieuwe plaat ROUX-GA-ROUX op. ROUX-GA-ROUX is de paringsdans tussen DeWolff's vroege psychedelische klanken en hun latere southern rock songs, gedrenkt in een gloeiend hete, vettige voodoo-saus. Deze plaat achtervolgt je, pakt je bij je strot en kan enkel uitgedreven worden door een voodoopriester!

The Sore Losers

www.thesorelosers.com
De Belgische rockers van The Sore Losers bestaan al sinds 2009 en hebben sindsdien een grote schare fans opgebouwd in eigen land: zo werden ze tweede in Humo’s Rock Rally, brachten reeds twee albums uit die unaniem goed werd ontvangen en stonden ze al tot twee wee keer op Pukkelpop.

Nu is het tijd voor de volgende stap. Het derde album “Skydogs” kwam dit jaar uit bij Excelsior Recordings en staat vol ongekend sterke songs die scheuren, pompen, ontroeren en doen heupwiegen. De Losers wisselen onvervalste rock & roll af met bluesrock die zo smerig is dat je het niet in je garage wilt en poppy melodiën waarbij stilstaan geen optie is. In de wandelgangen word de band al vergeleken met de White Stripes en The Black Keys, maar met een lekkere eigen smoel.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.