Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 23 jul t/m do 28 feb 2019

De Bossen, Fred Geven

De Bossen, Fred Geven

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: etaloge

februari | Fred Geven
ETALOGE en IKWILLEM
1 t/m 28 februari 2019

De Bossen

Jaren van struinen door bossen en velden, over heide, stranden en langs rivieren hebben Fred Geven inspiratie opgeleverd voor schilderijen en beelden waarin hij zijn verwondering over de natuur uitdrukt.
Hout is het basismateriaal. Door het te beschilderen geeft hij er betekenis aan.

De fascinatie voor het bos omschrijft hij als volgt: “Als kind werd ik door mijn ouders meegenomen ‘naar de bossen’. Terwijl de rest van het gezin zich vermaakte met een bal of badminton ging ik op onderzoek uit. Daar ontstond mijn liefde voor bomen. Het bos werd een onuitputtelijke bron van mooie waarnemingen en bijzondere vondsten.

Een bos kan betoveren met vogelzang, diersporen, geuren, groeivormen en kleuren maar kan ook onaangenaam worden bij harde wind of als muggen en eikenprocessierupsen me belagen. Op grauwe dagen kan het bos beklemmen. Alles is interessant.*

Het enge bosje

Het kleine bos met reuzenpopulieren dat ruikt naar bederf, waar het klaagt en kraakt en waar je altijd moet vrezen voor vallende takken. Waar de specht je uitlacht vanachter een stam en schimmelende zwammen en rottend veen je bedwelmen als je er te lang blijft."

- Fred Geven, januari 2019

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.