kassa
zo 01 okt

Daria van den Bercken

Concertzaal (v/h De Toonzaal)

open: 19:30
start: 20:15
genre: Klassiek
locatie: Concertzaal

Er gingen jaren van productieve aanstellingen en internationale reizen aan vooraf, alvorens Domenico Scarlatti zijn magnum opus (meer dan 560 sonates voor klavier) schreef. In deze unieke eendelige sonates stopte hij al zijn kennis, liefde, innovatie en talent. Het zijn sonates in een geniale tweedelige structuur, met een focus op harmonie en ritmische elementen.

De sonates van Scarlatti zijn emotionele microwerelden op zich; met een sterk dansant karakter, maar ook overpeinzend, lyrisch en intiem.

Pianiste Daria van den Bercken doet dingen graag nét even anders. De extraverte en onbekende klaviermuziek van Händel presenteerde zij een paar jaar geleden op straat en online via de sociale media. Bij Mozart zocht zij in zijn muziek metaforische parallellen met elementen uit het leven buiten de concertzaal. En ook Scarlatti benadert zij nu het liefst zo persoonlijk mogelijk. Daarom zal Daria u vragen deze avond dichter bij de piano te komen zitten, zodat zij deze persoonlijke bloemlezing uit het rijke oeuvre zo direct mogelijk, via spel en gesproken woord, aan u over kan brengen.


Scarlatti: sonates

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.

Geef ons feedback over deze pagina. Vul je e-mailadres in en ontvang een reactie.