Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 18 sep t/m zo 03 dec 2017

Danny Bryant + Tom Veltien Band

Poppodium

open:15:00
start:15:30
genre:Blues
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
klinkt als: Walter Trout, Bernie Marsden

Danny Bryant is een Britse bluesrockgigant die we afgelopen januari al voorbij zagen komen in de Willem Twee. Toen kwam hij langs voor live-opnames met een bigband, nu geeft hij met zijn trio nogmaals een bluesoptreden van het bovenste plankje.

In creatieve samenwerking met Theater aan de Parade.

Danny Bryant

Danny is een gitarist met een geheel eigen geluid dat wordt ondersteund door een strakke en verfrissende ritmetandem. De bluesmosterd haalde hij bij zijn grote inspiratoren Walter Trout en Bernie Marsden (Whitesnake) met wie hij inmiddels ook nummers heeft opgenomen. Bryant’s voorkeur ligt bij een stevig bluesgitaargeluid met hier en daar een bluesballad. Hij is een ware snarenmeester en de ongekende blikvanger van de band. Maar dat mag ook wel, als het trio naar jou is vernoemd. Danny moet het niet hebben van de meeste noten, hij stelt zijn gitaarwerk ten diensten van de melodie en dat levert de prachtigste solo’s op. En ja, in zijn ballads weet hij een gevoelige snaar te raken. Inmiddels heeft Bryant al ruim 2000 optredens op zijn naam staan en dan is hij pas 35. In Den Bosch gaat hij daar opnieuw een show aan toevoegen. Zij die er in januari al bij waren, weten wat dat betekent. Wie straks in december voor het eerst gaat, zal niet teleurgesteld zijn. Daar is Danny Bryant de man niet naar. Als altijd geeft hij de volle 100 procent en weet hij je te raken. Want tja, dat is de blues…

Tom Veltien Band

“Als een volleerd gitaarvirtuoos presenteert hij zichzelf aan een enthousiast publiek en dat doet hij samen met Luuk Vulkers op drums en Dennis Hemstra op de basgitaar. Hij zingt er ook nog eens bij en zijn flitsende gitaarwerk zorgt voor menig kippenvel moment. Deze jongen gaan we zeker terug zien!” – Blues Magazine, GitGo Blues Festival 2016

De leden Tom Veltien (Gitaar/Zang), Dennis Hemstra (Bass) en Luuk Vulkers (Drums) vormen samen het jonge Blues -Rock trio genaamd: Tom Veltien Band. Met een combinatie van eigen werk en covers die ze geheel in een eigen jasje hebben gestopt, zetten ze een energiek en dynamisch afwisselende set neer.

Inmiddels heeft Tom met verschillende muzikanten onder zijn naam opgetreden, waaronder twee keer op Ribs&Blues (in 2013 en 2016), een eigen concert in het Hoftheater getiteld: ‘De Randen van de Blues’, op IjsselJazz Gorssel in 2016 en op de eerste editie van GitGo Blues Festival, wat hun eerste optreden als trio was en ze vol goede zin en hard werkend mee doorgaan.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.