kassa
Kunstruimte
vr 26 mei t/m za 30 sep 2017

Cubes 3.0 van Mr. JUNE

8 september t/m 30 september

open:11:00
start:00:00
einde:17:00
genre:Kunst
locatie: Grote Ruimte
klinkt als: Vormstudie naar de perfecte vorm: de hexagon
Willem Twee kunstruimte heeft de volgende openingstijden:
Ma t/m vr van 09.00 – 17.30 uur
Za t/m zo van 11.00 – 17.00 uur

Willem Twee bijt meteen na de zomer het spits af met Mr. JUNE.

Het werk van Mr. JUNE is te zien in de Grote Ruimte van Willem Twee kunstruimte van 6 t/m 30 september en is onderdeel van het graffiti festival Kings of Colors op 9 en 10 september 2017 (waar hij ook live aan het werk is) en van Kunstnacht XL op 30 september.

Mr.JUNE is een muralist/grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Van een Bboy breakdancer in de ninetees, ontwikkelde Mr. JUNE (David Louf) zich tot graffiti schrijver in 1985. De opleiding grafisch ontwerpen aan de HKU was een natuurlijke follow-up. Een groot reclamebureau in Amsterdam herkende zijn talenten en in 2000 werd hij daar aangetrokken als art director, voordat hij zelfs afgestudeerd was. Het duurde echter niet lang voordat Mr. JUNE erachter kwam dat hij niet geschikt was voor deze commerciële sector. Wakkergeschud begon hij datzelfde jaar zijn eigen studio. 'Out of Order' was geboren, een grafisch design studio met multidisciplinaire vaardigheden.

Mr.JUNE maakt vooral in de U.S. vele muurschilderingen. Deze ‘murals’ zijn gebaseerd op de dynamiek tussen hem en de specifieke plek. Hij presenteert de kijker een alternatieve omgevingservaring, die hij door vorm, kleur en perspectief optisch manipuleert.

Mr.JUNE zoekt het  experiment op. In 2012 combineerde Mr.JUNE zijn, tot op dat moment nog gescheiden, artistieke werkvlakken (graffiti-grafisch ontwerp-kunst) tot een stijl die omschreven kan worden als 'grafisch abstract'. Dit resulteerde tot de keuze om fulltime voor zijn kunsten te gaan en passioneel op zoek te gaan naar de perfecte vorm. Hij creëert illusies maken door te spelen met lijnen, verbindingen en kleuren.

Mr.JUNE exposeert met een aantal werken die gebaseerd zijn op zijn vormstudie, gebaseerd op en gefascineerd door de voor hem perfecte vorm: de hexagon.

www.kingsofcolors.com

www.mrjune.com

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.