Verhuurhuur bij ons een ruimte
ma 12 apr t/m zo 02 dec 2018

Combiticket Debussy/Escher en Cocteau

i.s.m. Design Museum Den Bosch

open:14:00
start:15:00
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Willem Twee concertzaal en Design Museum Den Bosch sluiten met hun programmering vaak zo mooi op elkaar aan dat een hechtere samenwerking voor de hand ligt. Het aardige daarvan is dat het publiek daarvan de vruchten plukt.

Tot en met 10 maart 2019 presenteert Design Museum Den Bosch  de eerste grote overzichtstentoonstelling van Jean Cocteau in Nederland. Jean Cocteau (1889-1963) is een tot de verbeelding sprekend kunstenaar. Hij uitte zich in bijna alle artistieke media: van poëzie en literatuur, beeldende kunst en vormgeving tot theater en zijn favoriete medium: film. Maar meer nog dan om zijn werk was Cocteau bekend om zijn opmerkelijke leven. Hij omgaf zich met beroemdheden als Sergei Diaghilev, Edith Piaf, Pablo Picasso en Coco Chanel en raakte geregeld in opspraak vanwege zijn homoseksualiteit en drugsgebruik. Waar Cocteau zxich uitte als een expressionistische kunstenaar, omarmde tijdgenoot Claude Debussy nog de romantiek. De Nederlandse componist Rudolf Escher (halfbroer van de graficus Maurits Cornelis Escher) liet zich in zijn muziek inspireren door het werk van Debussy.

De expositie in Design Museum en de concertdag rondom Debussy en Escher bieden samen een prachtig beeld van het begin van de 20ste eeuw.

Wie beide op zaterdag 1 december wil bezoeken, bieden we een voordelige combi-ticket aan: voor slechts € 30,- bezoekt u de expositie en geniet u van drie concerten in Willem Twee concertzaal.

 

Debussy door Cocteau

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.