kassa
Theater aan de Parade
do 08 mrt 2018

Cocker Rocks

Joe Cocker hits uitgevoerd door Joe's band

open:20:00
start:20:30
locatie: Orangerie
zaal: Theater aan de Parade
klinkt als: Theaterconcert in de Orangerie

Locatie: Orangerie, Sint Josephstraat 15, 5211 NH ’s-Hertogenbosch.

In creatieve samenwerking met Theater aan de Parade.

Cocker Rocks

www.cockerrocks.com
Rocklegende Joe Cocker mag dan zelf niet meer onder de levenden zijn; zijn songs zijn onsterfelijk. Met dank aan bandleden Cliff Goodwin, Mitch Chakour en Deric Dyer, die jarenlang met de in 2014 overleden zanger op de planken stonden. Zij wilden Joe’s muzikale nalatenschap levend houden voor zijn talloze fans en zijn songs net zo authentiek ten gehore brengen zoals hij ze zelf zong. Een ‘mission impossible’, leek het, want waar vind je een stem die kan tippen aan Cockers markante rauwe stemgeluid? Die vond het drietal in de Londense rockzanger Elliot Tuffin, die heel veel inspiratie haalde uit de muziek van Cocker en qua stem verbluffende overeenkomst vertoont met zijn idool. Die gelijkenis maakt ‘Cocker Rocks!’ tot een regelrechte reïncarnatie van de ziel van Joe Cocker!

Ook het overtuigend neerzetten van de podiumstijl van de rocklegende gaat Elliot probleemloos af. Samen met de drie gepassioneerde bandleden van weleer, aangevuld met nieuw instrumentaal bloed, brengt hij Cocker hits als  ‘The Letter’, ‘Cry me a river’ ‘Don’t let me be misunderstood’, ‘You can leave your hat on’, ‘Night Calls’, ‘Up where we belong’, ‘When the night comes’ en ‘Unchain my heart’ weer helemaal terug. Met zinderend gitaarwerk onder een stoere rockstem met rauwe hoekjes. De renaissance van Cocker’s repertoire laat zich met een knipoog mooi vangen in ‘With a little help from my friends’. Met deze oorspronkelijke Beatles song scoorde Joe Cocker in 1968 een wereldwijde hit. En nu is het dankzij zijn vrienden Cliff, Mitch en Deric dat miljoenen muziekliefhebbers ook na zijn dood nog zo intens van zijn muziek kunnen genieten.

Cliff Goodwin: London-based Tuffin is the only singer that can bring to life Cocker, one of the world's most recognizable voices.
"The magic of this whole thing is Elliott," said Goodwin.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.