Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 29 sep 2018

Clan Of Xymox + Hante + Box And The Twins

open:20:00
start:20:30
locatie: poppodium
zaal: grote zaal + kleine zaal

Al sinds de jaren tachtig timmert  Clan of Xymox, de band rond Ronny Moorings, aan een lange elektronisch geplaveide dark wave weg. Van het indrukwekkende titelloze debuut uit 1985 tot hun laatste ‘Days Of Black’ in 2017 hoor je vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek.

Met daar overheen duistere teksten over twijfel, depressie en existentiële pijn. Door velen wordt Clan Of Xymox gezien als een van de grondleggers van de Dark Wave. Op zaterdag 29 September 2018 komt Clan Of Xymox zowel haar oude klassiekers als nummers van het nieuwe album laten horen in poppodium W2.

Op het in april 2017 wereldwijd uitgebrachte 'Days of Black' bewandelt Clan Of Xymox thematisch het bekende pad: dat van de verloren gelopen liefdes, de eeuwige twijfel en existentiële pijn. Het geluid is herkenbaar: warm maar tegelijkertijd ook bedroefd, melancholisch dromerig met een duidelijke elektronische textuur. Wat dat betreft is het album een logische opvolging in het indrukwekkende oeuvre van 's Nederlands bekendste darkwave band. Een band waarvan de fanbase zich vooral in Noord en Zuid-Amerika bevindt. Maar ook in Europa staat de band al op de betere spots staan op festivals zoals M’era Luna Festival (D), Amphi Festival (D) , Summer Darkness (NL), Whitby Gothic Weekend (UK) en Wave-Gotik-Treffen (D) etc.  Clan of Xymox gaat met hen repertoire dwars door haar discografie, van nummers als 'A Day', ‘Jasmine and Rose ’, ‘Emily’ ‘Obsession’ en ‘Louise’ tot de nieuwe single 'Loneliness'.
Facebook

HANTE. (FR)

Hante. is een 'one woman' project afkomstig uit Parijs. Achter de synths, ontsnapt Hélène de Thoury
aan de realiteit en de confrontatie met haar angsten.
Door haar koude, synthetisch en melancholische muziek, laat ze zichzelf zien en biedt diepe emoties,
mixende spookachtige darkwave en treffende electronica.
Facebook

BOX AND THE TWINS (DE)

Box and the Twins is een band uit Köln die qua muzikale stijl schommelt tussen donkere dream pop en wave; tussen gitaar melodieën doordrenkt in melancholia en sombere elektronische soundscapes.
Maar bovenal zijn de prikkelende voice hovers van Box een sturende leidraad naar het licht. Doormiddel van hun songs roepen zanger Box en haar partner Mike surrealistische werelden - onheilspellend, maar toch rustgevend.
Door een continue onvervulde hunkering en een besef van de ijdelheid van alles in de bron van hun creative proces, is de muziek van de band donker maar niet zonder hoop.
Facebook

 

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.