Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
do 17 jun t/m zo 23 apr 2017

Ciconia Consort

Le Sacre du Printemps

open:14:00
start:14:30
locatie: concertzaal (v/h toonzaal)
zaal: concertzaal

Over Ciconia Consort:

'Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau - een ontdekking’
(Bas van Putten – journalist De Groene Amsterdammer/NRC Handelsblad)

Met een knipoog naar het grootse ballet 'Sacre du printemps' van Stravinsky, brengt het Ciconia Consort een lenteconcert met balletsuites van Copland en Stravinsky die meer met elkaar gemeen hebben dan u zou denken. Dirigent Dick van Gasteren zal met behulp van authentieke nostalgische foto’s en filmfragmentjes de sfeer van de Amerikaanse oostkust uit de eerste helft van de twintigste eeuw jaren nader illustreren.
Aaron Copland werd in 1945 bekroond voor zijn zeer toegankelijke 'Appalachian Spring' met de Pulitzer Prize for Music. Als opmaat voor de composities van Stravinsky en Copland zal het prachtige 'Souvernirs du Printemps' worden uitgevoerd van de Haagse componist Otto Ketting.

Programma:
Otto Ketting –  Souvenirs du Printemps
Igor Stravinsky –  Apollon musagète
Aaron Copland –  Appalachian spring

Sinds de oprichting in 2012 geeft het Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen en heeft het ensemble met verrassende programmeringen en hoge speelkwaliteit een vaste plek in het Haagse culturele veld verworven. Naast de thuisbasis Den Haag speelt het orkest steeds meer concerten door het land. Het Ciconia Consort staat onder leiding van Dick van Gasteren en orkestleden zijn toonaangevende jonge musici die hun sporen hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Het orkest wil niet slechts een concert bieden maar 'een ervaring', 'een avond of middag uit'.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.