Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 18 sep t/m za 14 mrt 2020

GEANNULEERD Ciconia Consort

Der blaue Engel

open:19:30
start:20:15
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Geachte concertbezoeker,

U heeft een kaartje gekocht voor het concert ‘Der blaue Engel’ van Ciconia Consort op zaterdag 14 maart a.s. in Willem twee toonzaal. Het spijt ons u te moeten meedelen dat wij vanwege het coronavirus hebben besloten dit concert te annuleren.
Voor het Ciconia Consort staat de gezondheid van musici en bezoekers bovenaan. Door gehoor te geven aan de nieuwe, aangescherpte richtlijnen in Noord-Brabant – verbod op grote evenementen en beperking van de sociale contacten – hopen wij een bijdrage te leveren het virus niet verder te verspreiden.

Uiteraard betreuren wij het dat u hierdoor een mooie avond misloopt. Een kleine troost is dat u het programma ‘Der blaue Engel’ zondagavond 15 maart a.s. kunt beluisteren op Radio 4, in het programma ‘Avondconcert’ (live-registratie van ons concert op 22 februari 2020, Nieuwe Kerk Den Haag).

In het geval u een ticket heeft gekocht voor dit event wordt u persoonlijk geïnformeerd over restitutie.

Wij hopen op uw begrip voor onze beslissing,

Met vriendelijke groet,

Ellen Vergunst
zakelijk leider Ciconia Konsoort


Der blaue Engel, Berlijn & Parijs in het interbellum

Ciconia Consort olv Dick van Gasteren
Maria Pedano zang
Anuschka Pedano altviool

een spetterend, tot in de puntjes verzorgd ensemble.(Klassieke Zaken)

Het top-strijkorkest Ciconia Consort komt terug naar Den Bosch met het programma Der blaue Engel waarin klassieke muziek, amusementsmuziek en theater samen komen. Maria en Anuschka Pedano zijn veelzijdige jong talenten met affiniteit voor zowel het klassieke als lichte genre. Maria, als meesterlijke vertolker van het Franse chanson, waagt zich nu ook aan de Duitse liederen van Kurt Weill en Erich Korngold.

In de jaren ’20 van de vorige eeuw maakt het uitgaansleven in de culturele hoofdsteden Berlijn en Parijs een ongekende bloei door. Het is een periode van politieke satire en humoristische maatschappijkritiek en zowel het theater- als klassieke muziekleven bevindt zich in een uitgesproken experimentele fase. Bertolt Brecht maakt in Berlijn zijn vernieuwende epische theater, ook wel theater van de vervreemding of politiek theater genoemd. In Parijs ontstaat in de jaren ’20 de Groupe des Six, met o.a. Poulenc en Milhaud. De muziek van de groep wordt gekenmerkt door speelsheid en eenvoud, sterk beïnvloed door populaire muziek, zoals Amerikaanse jazz en variété.

Het Ciconia Consort ontving internationaal vele lovende recensies voor de debuut CD ‘French Music for String Orchestra’ (december 2018). Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl

programma
Charles Koechlin – Sur les flots lointain

Kurt Weill – ‘Je ne t’aime pas’ en ‘Die Moritat von Mackie Messer’
Ernst Křenek – Fünf kurze Stücke fur Streicher, opus 116
Paul Hindemith – Trauermusik voor altviool en strijkorkest

Darius Milhaud – Kammersymfonie no. 4 opus 74 voor strijkers

Voor meer informatie over het Ciconia Consort klik hier. 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.