Verhuurhuur bij ons een ruimte
Kunstruimte
ma 21 jan t/m ma 30 apr 2018

Caren van Heerwaarden

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: Etaloge

ETALOGE april | Caren van Herwaarden

Caren van Herwaarden’s  onderwerp is al jarenlang de mens in al zijn gedaanten, met speciale aandacht voor de kwetsbare mens.

Sinds haar residency in Ierland zijn paarden haar werk binnengewandeld, maar in feite is de wijze waarop zij paarden benadert niet anders dan mensen.

Want beide soorten zijn trots alsmede aandoenlijk, beide onderhevig aan dezelfde driften en kwalen, ze laten zich leiden en verleiden. Maar paarden zijn onschuldig, zij hangen geen religie aan, hebben geen politieke overtuiging, ze hebben geen spijt en zeuren (bijna) niet. Haar paarden liggen meestal, slapen zij of zijn ze dood? Een liggend paard is een grote, omgevallen berg, waarin je moeilijk het snelle en sterke dier herkent dat onze soort zo ver, vaak en trouw heeft gedragen.

‘…Caren van Herwaarden’s tekeningen en collages reiken en raken diep. Dwars door de terughoudendheid van de voorstelling heen - het sobere palet, de eenvoudige composities, het heel precieze schetsmatige karakter van haar tekeningen – trekt zij ons naar de kern van basale menselijke emoties, waar eenzaamheid en angst, liefde en geborgenheid om voorrang strijden.'

Meta Knol, directeur Museum De Lakenhal, Leiden

www.cvanherwaarden.com

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.