Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
ma 08 mrt t/m za 02 feb 2019

Cappella Pratensis

open:19:30
start:20:15
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Meer dan eens heeft maatschappelijke en politieke onrust tot de mooiste artistieke uitingen geleid. Paus Martin V gaf de Byzantijnse keizer in 1418 toestemming om diens zoons te laten trouwen met katholieke vrouwen. Één van die dames, ook nog eens het nichtje van de paus, stierf op mysterieuze wijze tijdens haar zwangerschap.

Het was het hoogtepunt van een periode vol spanningen tussen oost en west, en veel interne onrust binnen het westen. Guillaume Dufay schreef het motet Vasalissa Ergo Gaude ter gelegenheid van het bewuste huwelijk. Veel andere werken in dit concert, zoals Christus Vincit van Hugo de Lantins en Dufay’s Apostolo Glorioso gaan meer algemeen over de vereniging van oost en west. Verder staat er muziek van Richard Loqueville, Jean de Haucourt en Jean Franchois de Gembloux op het programma. Cappella Pratensis staat al jaren te boek als een vooraanstaand ensemble op het gebied van polyfone muziek uit de 15e en 16e eeuw.

Het ensemble, dat onder leiding staat van dirigent en zanger Stratton Bull, bestaat in dit concert uit zes vocalisten, een harpist en een trombonist.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.