Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
zo 21 mei 2017

Mariavespers van Monteverdi

Locatie: Grote Kerk

open:14:30
start:15:00
genre:Klassiek
locatie: grote kerk

Maria in mei: Monteverdi’s vespers eenmalig uitgevoerd

‘Kijk, de Here Jezus is een hele goeie man maar zonder Maria was er niks gebeurd’’, aldus de in 2006 overleden Gerard Reve. Met deze provocatie schetst de schrijver in één klap de omvang en reikwijdte van de Mariadevotie.

De moeder van Christus wordt op de eerste plaats op handen gedragen door het volk. Een heilige voor wie ‘gewone mensen’ overal ter wereld massaal de kaarsjes aansteken. De meeste muziek die door de eeuwen heen ter ere van Maria werd gemaakt, is dus toegankelijk, feestelijk en gevoelsrijk. Dat geldt in het bijzonder voor de Maria Vespers (1610) van Claudio Monteverdi; een meesterwerk dat zelden wordt uitgevoerd. Deze Mariamaand is er echter een unieke kans om (opnieuw) kennis te maken met deze wonderlijk ‘verlichte’ muziek en zijn betoverend mooie zangpartijen.

Het geheel wordt uitgevoerd door: Cappella Gabrieli, Schola van de St. Jans Kathedraal, In Stil Moderno en diverse solisten op zondag 21 mei 2017 om 15.00 uur in de Grote Kerk, Kerkstraat 20, in Den Bosch. Cappella Gabrieli is een koor met ervaren zangers dat wordt uitgebreid als de muziek erom vraagt. Het repertoire omvat polyfone muziek uit renaissance en barok, maar ook twintigste-eeuwse stukken. Het geheel staat onder leiding van Maarten Michielsen.

Het kamerkoor Cappella Gabrieli staat onder leiding van dirigent Maarten Michielsen. Cappella Gabrieli is gespecialiseerd in polyfone muziek uit renaissance en barok (Bach, Palestrina, Tallis, Lassus, Gesualdo), maar maakt ook uitstapjes naar oudere (Machaut) en nieuwere muziek (Mozart, Britten, Schönberg, Distler). Het kamerkoor Cappella Gabrieli is voortgekomen uit het Koorproject Rotterdam, een van de eerste projectkoren in Nederland, met een geschiedenis van meer dan 25 jaar.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.