Verhuurhuur bij ons een ruimte
do 09 jul t/m zo 05 apr 2020

Calling Occupants: Profuna Ocean + Armed Cloud

open:14:30
start:15:00
locatie: poppodium
zaal: kleine zaal

Profuna Ocean

Profuna Ocean neemt je mee op een muzikale reis!

Profuna Ocean is een alternatieve progrockband uit Nederland, opgericht in 2008. Met hun sequenties van doordachte composities, levendige melodieën en krachtige rockgeluiden lijkt hun muziek voortdurend te werken naar een soort muzikale reis en deze introduceert de luisteraar in de wereld van Profuna Ocean.

In 2009 bracht de band hun eerste album Watching The Closing Sky uit, dat internationale aandacht kreeg met airplay in het radioprogramma van Sander Guis op 3FM en het radioprogramma van Rick Wakeman in Engeland. In de volgende periode werkte de band aan hun live optreden met een aantal shows op veel verschillende podia en deelden het podium met bands als Focus, Knight Area en Racoon. In 2013 won Profuna Ocean de prijs voor “beste progressieve rockband van Nederland” (Dutch Exposure Project) met hun nummer Waiting For The Fall.

Ondertussen werkte de band aan hun tweede studioalbum om hun eigen unieke geluid te verfijnen en opnieuw te definiëren. De periode van schrijven, arrangeren en opnemen van het album “In Vacuum” was een intense periode van ontwikkeling waarbij ze hun muziek naar een geheel nieuw niveau brachten. Aan de ene kant heeft het nog steeds progressieve invloeden van bands als Porcupine Tree en The Pineapple Thief. Aan de andere kant gaat dit album vooral over de kracht en intensiteit van hun muziek, geïnspireerd door bands als Anathema. Gedreven door het idee dat muziek altijd het krachtigst is als het recht uit het hart komt, bloeit de band met “In Vacuum” echt in iets buitengewoons en heel bijzonder.

Vanaf het begin van de opnames gebruikte de band een hoge standaard voor het album. Om de resultaten op het juiste niveau af te ronden, werkten ze samen met de Zweedse producer Jens Bogren voor het beheersen van het album. Het tweede studioalbum van Profuna Ocean, genaamd “In Vacuum”, laat zien wie ze echt zijn!

Support: Armed Cloud

Armed Cloud is in de eerste plaats een metalband. Hun muziek is toegankelijk en kent veel variatie. Hun liedjes tonen invloeden uit vele andere muzikale genres, waaronder grunge, prog en soms zelfs pop. Hun energie wordt het best gezien in een live setting, waar een levendige en energieke show zeker de harten van zelfs degenen die niet sympathiek zijn voor het genre zal veroveren. Met het nieuwe album is Armed Cloud nog intenser geworden, of het nu het gejammer en het geshred op het fretboard is, het bonzen van de bas, de gritty en krachtige zang, de etherische en buitenaardse lagen van toetsenborden, of de melodische en niet te stoppen drums. .. ze brengen een krachtige boodschap boordevol muziek die iedereen zal doen huiveren

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.