Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
di 18 mei t/m zo 05 mrt 2017

Brabantse Helden: Selim Lemouchi

Poppodium

open:15:30
start:15:30
locatie: poppodium

Selim Lemouchi, overleed op 4 maart 2014. De gitarist en zanger van de occulte black-metalband The Devil’s Blood had zijn dood al diverse malen aangekondigd. Hij had zijn ‘ding’ gedaan en was klaar met zijn aardse leven. Deze zondag in Willem Twee poppodium een speciale voorpremière van een aflevering van Brabantse Helden over Selim Lemouchi; met de docu, een optreden van Selim’s Enemies (met zus Farida) en een dj-set van vrienden van Selim. Het belooft een héél bijzondere middag te worden.

Wil je erbij zijn? De entree is gratis!

 


Internationaal geroemd en geprezen, maar in eigen dorp of stad nauwelijks bekend. Eendracht Films en Erfgoed Brabant trokken zich het lot aan van deze vergeten Brabanders en wilden hen op het voetstuk plaatsen dat ze verdienen. Dat heeft geleid tot de televisieserie Brabantse Helden die vanaf vrijdag 3 februari 2017 op Omroep Brabant TV te zien is. 

Korte biografische portretten van bijvoorbeeld de Bredanaar Andries van Kuijk, die onder de naam Colonel Tom Parker in de Verenigde Staten furore maakte als manager van Elvis. Of neem het kleinste vrouwtje ter wereld, 61,2 centimeter en in Ossendrecht geboren, die zo onfortuinlijk aan haar einde kwam in New York. Of het heftige levensverhaal van de voorman van de Eindhovense dark metal band The Devils Blood, Selim Lemouchi (uit te zenden op 10 maart) op 33-jarige leeftijd in 2014 overleden in Eindhoven, na een rijk leven in de internationale dark metal scene. Stuk voor stuk zijn het portretten van rijke en opmerkelijk levens.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.