Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 23 okt t/m zo 01 mrt 2020

Boundless

with Monomyth, Kokomo and more...

open:18:00
start:18:30
locatie: poppodium
zaal: hangop + grote zaal + kleine zaal + spiegelzaal

Boundless festival neemt je mee naar een andere wereld vol met experimentele soundwaves, soundscapes,  haunting bass en drums. Soms snoeihard, soms heel klein en intiem. Grenzen zijn er nauwelijks in de postrock scene en je zult versteld staan van de meeslepende dynamiek van dit festival.

Boundless is grensverleggend, meeslepend,  overweldigend,  prikkelend en meevoerend.

Tickets:
Early Boundary > €12,50
Second Boundary > €17,50
Final Boundary > €20,-


Monomyth
Vijf Vliegende Hollanders die sinds 2011 de spannendste instrumentale soundscapes maken. Komend uit Den Haag verlegt Monomyth de grenzen van space- en stonerrock. In 2019 opent de band een nieuwhoofdstuk met het vierde album 'Orbis Quadrantis'. Op Orbis Quadrantis verkent Monomyth, dat de planken van Roadburn en Desertfest Londen, Berlijn en Antwerpen al vervaarlijk deed kraken, onontgonnen wateren. Toch houdt hun minutieuze psychedelica nog steeds het midden tussen Ariel Pink en Pink Floyd, altijd met een open eind.
Website


Kokomo
Kokomo is al een aantal jaren een gevestigde waarde in de postrock scene en heeft altijd zwaardere elementen omarmd. Maar met hun nieuwste release Totem Youth heeft de band hun meest intense plaat tot nu toe gecomponeerd. Een ernstige weerspiegeling van de wereld die ons aankijkt als we uit het raam staren.
Website

All Shall Be Well
All Shall Be Well (and all shall be well and all manner of things shall be well), uit Haarlem (Nederland), speelt instrumentale, filmische muziek. Ze bouwen voort op thema's, dorsen hun melodieën uit en zoeken naar onverwachte harmonieën. Hun muziek is zeer associatief; ze vergelijken hun muziek met verhalen in plaats van liedjes.
Website

Celestial Wolves
Celestial Wolves is een vijfkoppige rockband, zij kennen zichzelf vier trefwoorden toe: ‘instrumental, melodic, dynamic en powerful’. We zouden hun knallende post-rock met invloeden van stoner en metal niet beter kunnen omschrijven.
Website
Facebook

DUFFHUES – Darkened AV-poetics
(cineconcert)
Niels Duffhues neemt je mee in een audiovisuele live beleving waarin op eigenzinnige, donker-filosofische wijze verbanden worden gelegd tussen beeld, muziek, soundscapes en spoken word. Verwacht een louterende totaalervaring waarbij je als bezoeker voor even wordt losgetrokken van de dagelijkse waanzin. Grote thema’s zoals existentialisme blijven hierbij niet onaangeroerd. Duffhues’ typerende aardsheid klinkt niet alleen door in thematiek en atmosfeer, maar ook in klankkleur, waarin grondtonen van doomblues en drone doorklinken. Laat je meevoeren door een compilatie van korte films met live soundtrack van gitaar en harmonium, omlijst door Duffhues’ donkere stemgeluid.
Website

Zer0 れい
Sluit je ogen en waan je in een post-apocalyptische wereld, dwalend door een verlaten stad. Dit omschrijft perfect het gevoel dat de klanken van de uit België afkomstige Dj/Composer Zer0 れい bij je op zal roepen. Een desoriënterende mix van bezeten new age klanken, experimentele ambient en demente 16-bit video game nostalgie. De muziek van Zer0 れい  in een hokje plaatsen is eigenlijk onmogelijk, maar als we er toch een poging toe wagen kun je het kort samengevat trash wave noemen. Duister, onheilspellend, meeslepend en bovenal bloedmooi. Dit gaat de geheime parel op het Boundless festival worden, dus mis het niet!

Facebook

Lost in Kiev
De laatste toevoeging aan het al prachtige affiche van Boundless is de Franse post-rock sensatie Lost in Kiev! Vanaf de eerste noten brengt Lost In Kiev epische postrock, dromerig en altijd gedreven door de energie van stevige rock! We horen de invloeden van Ez3kiel, Mogwai, Red Sparowes, 65daysofstatic, Cult of Luna en zelfs Maybeshewill. Album-illustraties en de videoprojecties tijdens de liveshows worden eigenhandig geproduceerd door de groep, waardoor een consistentie ontstaat tussen de grafische afbeeldingen en de emoties van de muziek waardoor de luisteraars een coherente ervaring krijgen van het album tot het concert.

Facebook

Voorafgaand aan het festival wordt in de Willem Twee kunstruimte de solotentoonstelling van multimediamaker Albert van Abbe geopend. Kom vanaf 15:30 een drankje drinken en geniet mee van een experimentele live DJ set door Van Abbe.

Artwork by : Patrick van den Broek

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.