Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
do 16 nov 2017

Boggamasta: Flat Earth Society & David Bovée

Band van componist, klarinettist en producer Peter Vermeersch

open:20:00
start:20:30
genre:Experimenteel
locatie: poppodium
zaal: Grote Zaal
klinkt als: energieke en uitzinnige muziek, met drive, groove en veel electro!

Flat Earth Society (FES) uit België is de 15 koppige band van componist, klarinettist en producer Peter Vermeersch (van o.a. dEUS, Raymond van het Groenewoud en Het Zesde Metaal).

Gezien hun zeer uiteenlopende projecten met o.a. Mike Patton, Mauro Pawlowski, Jimmy Tenor en John Watts (Fischer Z) omschrijven ze hun muziek zelf als ‘the most unreliable music since 1999’.

Jazzpas-concert.

Flat Earth Society

www.fes.be
Toen Mike Patton in 2004 van zich liet horen om te melden hoezeer hij onder de indruk was van de FES-muziek, kon FES niet anders dan gevleid én verrast zijn. Mike Patton (o.a. Faith No More, Mr. Bungle, Tomahawk) nodigde FES uit als supporting band voor zijn Europese tournee langs de grootste rockpodia in Europa en de groep speelde overal voor uitverkochte zalen. Patton maakte een compilatie van 19 songs uit de eerste zes cd’s van FES, en bracht die uit op zijn label Ipecac recordings onder de naam FES ISMS. Mike Patton zei over de cd: “It’s really unique and engaging stuff. It’s going to blow people’s minds.”

David Bovée

Boggamatsa is FES' nieuwste project met gitarist David Bovée. In oktober komt de gelijknamige plaat uit op IGLOO Records en in november volgt er een aantal cd-release concerten. David Bovée was de FES-gitarist van het eerste uur, die na een viertal jaar de band moest verlaten om volledig voor zijn Think of One te kunnen gaan, waarvoor hij in 2004 beloond werd met de BBC Radio 3 World Music Award in de categorie Boundary Crossing.

Na een vruchtbare samenwerking met Peter Vermeersch in het kader van Theater aan Zee in Oostende in 2013 (een ad hoc orkest en repertoire met 4 Gambiaanse muzikanten) kriebelde het om nog eens samen aan de slag te gaan. Ondertussen woont en werkt David in São Paulo (Brazilië) en kent de Maracutu, Frevo, Ciranda en Coco muziek door en door.

Voor Boggamasta schreven Vermeersch en Bovée samen een uitbundig repertoire, lieten het woord Frevo feestelijk achter zich en brengen nu hun eigen directe, energieke en uitzinnige muziek. Broeierig, met drive, groove en veel electro!

BOGGAMASTA

Boggamasta is: David Bovée (gitaar en zang), Benjamin Boutreur (altsax), Peter Delannoye (trombone), Berlinde Deman (tuba), Bart Maris (trompet), Michel Mast (tenorsax), Thomas Mayade (trompet), Marc Meeuwissen (trombone), Kristof Roseeuw (contrabas en viool), Amel Serra Garcia (percussie), Peter Vandenberghe (keyboard en laptop), Bruno Vansina (baritonsax en fluit), Teun Verbruggen (drums en percussie), Peter Vermeersch (tenorsax en zang) en Pierre Vervloesem (basgitaar)

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.