Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 18 mei t/m zo 06 jun

BODY OF WORK Nina van Bart, Glashelder

open:09:00
start:11:00
einde:18:00
locatie: kunstruimte
zaal: glashelder
Gratis

BODY OF WORK
Nina van Bart

Art-director, beeld- en materiaalontwerper, Nina van Bart presenteert van 4 mei t/m 6 juni 2021 haar ‘Body of Work’ in de kamer van de wethouder, bestaande uit zowel materiaalsamples en werk uit twee projecten, waaronder:

– Zooming In, Zooming Out | 3D Rugs; Een serie akoestische kleden waarvoor ze intensief heeft samengewerkt met het CsignLab van CS Rugs. Ze ontwikkelde er nieuwe mogelijkheden voor een pas ontwikkelde 3D-tuft-techniek.
– TactileTotems: Een serie totems vormen samen een materialen-bibliotheek van nieuwe afwerkings- of verwerkingstechnieken. Ze werkte hiervoor nauw samen met traditionele, ambachtelijke houtdraaiers, verfspecialisten en experimenteerde met lasertechnieken.

In beide projecten doet ze onderzoek naar sensoriële ervaringen voor de architecturale omgevingen; zowel met betrekking tot de tastzin als de algehele beleving van een ruimte.

Algemeen
De ontwerppraktijk van Nina van Bart concentreert zich op sensoriële eigenschappen van ruimtes en oppervlaktes. Ze wil de fysieke en emotionele interacties tussen mensen en hun omgeving veranderen, geleid door textuur, kleur en beweging.
Het opdracht gerelateerd werk en haar autonome werk hebben elkaar nodig voor een goede balans tussen creativiteit en haalbaarheid, tussen innovatie en ambacht.
Haar werkgebied ligt in de art-direction en set-en-surface design toepassingen en haar opdrachtgevers zijn materiaalmerken, productiebedrijven, architecten- en ontwerpbureaus zoals Vescom, CsRugs, MullervanTol en Stijlinstituut waar ze werkte aan diverse materiaalcollecties en innovaties. Haar zelf geïnitieerde projecten presenteert ze onder het ontwerperscollectief Dutch Invertuals, op zowel nationaal als internationaal niveau.

Over ‘Glashelder’
Willem Twee wil kunstenaars van Willem Twee ateliers graag onder de aandacht brengen. Vanwege covid-19 is hun werk gedurende 6 weken alleen te zien in de kast op de kamer van wethouder Mike van der Geld onder de naam ‘Glashelder’ en via de social mediakanalen.

www.ninavanbart.nl

Hier kun je zien hoe het werk gepresenteerd is:
Insta: Mike van der Geld
Insta: Willem Twee kunstruimte
Facebook: Willem Twee kunstruimte
Insta: Willem Twee ateliers
https://www.instagram.com/ninavanbart/

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.