kassa
Poppodium
za 25 mrt 2017

Bettie Serveert + Reiger

Poppodium

open:20:00
start:20:30
genre:Indie
locatie: Grote Zaal

Ze draaien inmiddels al 25 jaar mee en maakten één van de beste albums uit de Hollandse popgeschiedenis; de Nederlandse indieband Bettie Serveert gooit dit jaar nog eens een balletje op en slaat keihard terug met een gloednieuwe schijf getiteld ‘Damaged Good’.

Reden temeer om deze cultband opnieuw naar W2 Poppodium te halen.

Bettie Serveert

www.bettieserveert.com
Bettie Serveert, de band rondom Carol van Dyk, staat al jaren garant voor gloedvolle indie en eigenzinnige, alternatieve gitaarmuziek. Na het uitbrengen van debuutalbum Palomine, volgens kenners één van de beste platen van eigen bodem, verwierf de band wereldwijde bekendheid. Ook Amerika gooide de grenzen wagenwijd open voor de new wave-achtige sound van 'De Betties', die doet denken aan Television, Blondie en (een wildere versie van) The Bangles. Melodieus, soms licht melancholiek, waarbij het geluid gedurende de jaren van ingetogen indie naar meer up-tempo rock is getransformeerd.

Pinkpop, internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly: deze groep heeft haar sporen ruimschoots verdiend. Met het in het najaar verwachtte 'Damaged Good' wordt het jongste album 'Oh, Mayhem!' uit 2013 opgevolgd. Daarop laat Bettie Serveert een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid horen. En daar worden wij heel blij van.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.