Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 19 jan 2019

Árstíðir

open:20:00
start:20:30
locatie: poppodium
zaal: kleine zaal
De IJslandse band Árstíðir stond in 2008 binnen zes maanden na hun debuut release bovenaan de IJslandse hitlijsten, maar werd tijdens hun eerste internationale tour in 2010 tegengewerkt door een vulkaanuitbarsting.
 
De band heeft inmiddels wel veel harten weten te veroveren op het Europese vasteland. Árstíðir’s muziek overschrijdt muzikale genres maar kan het beste worden omschreven als door klassiek beïnvloedde indie folk-rock. Of ze nu op een treinstation in Duitsland, een concerthal in Rusland of thuis in Reykjavík optreden, hun muziek betovert altijd. De bandleden hebben allemaal een brede muzikale achtergrond en ervaring, gecombineerd met professionele interesses variërend van wetgeving tot literatuur en van bouwkunde tot computers. Árstíðir laat organische akoestische tradities en moderne elektronische arrangementen samenkomen met ingewikkelde simpelheid en onnavolgbare deskundigheid.

In 2016 deed de groep een speciale theatertour in Nederland samen met Anneke van Giersbergen en eind 2017 was er een uitgebreide Europese tour met Sólstafir en Myrkur. Árstíðir is sinds dit weer jaar terug in de originele trio-bezetting waarin ze tien jaar geleden begonnen. In maart 2018 verscheen hun nieuwe single ‘While This Way’, afkomstig van hun vierde album ‘Nivalis’, dat eind juni verscheen. Nivalis betekent in Latijn ‘als sneeuw’ . In december deed de band nog een Europese tour met intieme kerstshows, maar in januari 2019 komt Arstidir alweer naar ons land en staan dan voor het eerst op het podium met een drummer, om vooral nummers van hun laatste album te vertolken.

Website
Facebook
Twitter
Instagram

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.