Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
di 18 mei t/m zo 25 mrt 2018

Ardemus Quartet, saxofoon Dutch Classical talent

open:19:30
start:20:15
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Het Ardemus Quartet herbergt vier nationaliteiten en is daarmee het meest kosmopolitische gezelschap van Dutch Classical Talent. De saxofonisten wonnen afgelopen jaar de Grachten- festival Conservatorium Concours Publieksprijs en eerder een concours voor jonge musici in Zagreb, maar nu gaan ze voor de hoogste eer.

Arno Bornkamp, die als geen ander oog en oor heeft voor de grootste saxofoontalenten, roemt het hoge niveau van de vier spelers. ‘Dat hoge speelniveau wordt ondersteund door een grote spelvreugde en een aanstekelijke muzikaliteit.’ De vier gepassioneerde en gedreven musici van het Ardemus Quartet studeerden samen op het Conservatorium van Amsterdam, vanaf het eerste moment voelden zij een natuurlijke manier van samenspelen en al snel sloeg de muzikale vonk over. Het kwartet kent een samenstelling van vier nationaliteiten en heeft daarmee een heel diverse achtergrond, maar een heel coherent gevoel voor stijl. Daarbij hebben ze een hoge mate van muzikaliteit en zijn ze een opvallende aanwezigheid op het podium.

Verbonden door vriendschap en hun weder- zijdse liefde voor kamermuziek, heeft dit jonge ensemble al vele Nationale en Internationale prijzen gewonnen. Hoewel er in de huidige generatie opvallend veel saxofoonkwartetten zijn, kenmerkt het Ardemus Quartet zich door hun aanstekelijke enthousiasme op het podium waardoor zij een zichtbare connectie met elkaar en met het publiek creëren.

Vanuit hun verschillende culturele achtergronden presenteert het Ardemus Quartet een programma dat hun persoonlijke verhalen met het repertoire verbindt, met als gevolg een karakteristiek en gevarieerd programma.

Lisa Wyss – sopraansaxofoon
Lovro Mercep – altsaxofoon
Jenita Veurink – tenorsaxofoon
Yo-yo Su – baritonsaxofoon

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.