Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 25 dec

Apollo Ensemble/Musico Reizen

open:15:15
start:16:00
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal

Apollo Ensemble: Een koninklijke kerst

Aria’s uit de Messiah en het Weihnachtsoratorium, wat past er beter bij Eerste Kerstdag dan deze prachtige muziek? Het vermaarde Apollo Ensemble voert deze muziek uit en eert hiermee een zeer muzikale dame, die jarenlang in Nederland woonde: Anna van Hannover. 

Anna van Hannover werd geboren als tweede dochter van George II, de latere koning van Engeland. Als kind in Londen kreeg ze klavecimbel- en theorielessen van niemand minder dan Händel. Haar huwelijk met prins Willem IV van Oranje-Nassau bracht haar naar Nederland, waar ze lange tijd woonde in het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Hier liet ze Jean Marie Leclair uit Parijs overkomen om haar les te geven. Frederik – de Grote – II van Pruisen was haar penvriend en kwam naar Paleis Soestdijk om daar met haar te musiceren.

Anna’s scherpe artistieke inzicht en kwaliteiten maakten diepe indruk op de drie heren: ze zong, speelde klavecimbel, fluit, componeerde en schilderde. Daarnaast adviseerde ze haar man Willem IV in staatszaken en vervulde na zijn overlijden zijn taken als regentes. Zowel Händel als Leclair droegen composities aan haar op en via Frederik de Grote kwam ze in contact met de werken van J.S. Bach.

Ter ere van deze bijzondere vrouw huurt het Apollo Ensemble op 1e kerstdag Willem Twee toonzaal voor een kerstprogramma dat door Anna van Hannover zelf bedacht zou kunnen zijn.


Vanwege de Corona maatregelen zijn er slechts 30 zitplaatsen in de zaal, verdeeld over 1 en 2 persoonstickets.
ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.