Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
vr 08 feb 2019

Mike Roelofs Trio

Jazzcafé

open:20:30
start:20:30
locatie: concertzaal
zaal: Foyer

“Root of the Matter”


Mike Roelofs – piano     

Guus Bakker – double bass
Arthur Lijten – drums

 

‘Mike Roelofs heeft een uitzonderlijke controle over zijn instrument en is niet gebonden aan één stijl. Hij componeert, arrangeert, initieert, organiseert, produceert, improviseert en is inzetbaar zowel als frontman als begeleider.’ 
– Jury Glenn Corneille Talent Award, o.a. Bert vd Brink

Mike Roelofs is een veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis van zijn eigenheid. In plaats van in hokjes denken, omarmt hij liever het onbekende. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde, waarbij hij, afhankelijk van de setting, graag op zoek gaat naar onconventionele manieren van spelen om zijn verhaal te vertellen. Roelofs’ verhaal is altijd persoonlijk en dichtbij. Klank, sfeer en improvisatie vormen het drievoudig leidraad in zijn werk. Met zijn nieuwe trio, bestaande uit drummer Arthur Lijten en bassist Guus Bakker, speelt hij vers gecomponeerd eigen materiaal.

Roelofs is bekroond met verschillende prijzen waaronder de compositie prijs van de Dutch Jazz Competition tijdens het North Sea Jazz festival 2008 en de Annie MG Schmidt prijs voor beste theaterlied van 2013. Als pianist is Mike actief door heel Europa en ook daarbuiten.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.