Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 29 feb t/m zo 05 apr

Albert van Abbe: OMA

locatie: kunstruimte
zaal: kunstruimte
Gratis

Albert van Abbe: OMA
29 februari – 5 april 2020
Opening: 29 februari 2020, 15:30
Locatie: Willem Twee kunstruimte

In het kader van het FAQ Festival presenteert Willem Twee kunstruimte het audio-visuele werk ‘OMA’ van multimediamaker Albert van Abbe.

Met het werk ‘OMA’ herschept Van Abbe met licht en geluid een persoonlijke jeugdherinnering, die in retrospectief het beginpunt vormt voor zijn artistieke praktijk. Met binauraal opgenomen geluid en een lichtprojectie simuleert hij een herkenbare visuele ervaring van voorbijrijdende auto’s in een regenachtige nacht.

Albert van Abbe is bijna twintig jaar actief als DJ en producer. Hij speelde op festivals en in clubs als Berghain in Berlijn, Awakenings Festival en Faust in Seoul. Daarnaast werkte hij aan veel verschillende audiovisuele projecten. De laatste jaren zijn licht, video en de architecturale ruimte een steeds belangrijkere rol gaan spelen in zijn werk, aanvankelijk vooral ter ondersteuning van zijn muziek, maar gaandeweg ook als individuele kunstwerken. Net als zijn elektronische muziek, die zich kenmerkt door een kalmerende en hypnotiserende stijl, hebben zijn lichtinstallaties en videowerken een rustgevende en introspectieve uitwerking.

Tijdens de opening van de tentoonstelling op 29 februari zal Albert van Abbe in zijn tentoonstelling een experimentele live set spelen. In aansluiting op de opening begint om 18:00 uur in Willem Twee poppodium het Boundless Festival. Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar via de website.

FAQ Festival: 19, 20, 21 maart

FAQ Festival onderzoekt het grensgebied tussen hedendaagse, experimentele en populaire elektronische muziek, waarbij de luisterervaring centraal staat. Verschillende generaties en diverse genres vinden hier een platform.

Tijdens het FAQ Festival zal er een speciaal programma plaatsvinden in de tentoonstelling. Houd de website in de gaten voor het programma.

Albert van Abbe maakt deel uit van het Talent/Music-Hub Brabant programma, een initiatief van provincie Noord-Brabant in samenwerking met Kunstloc Brabant waarbij talentvolle makers ondersteund en gefaciliteerd worden door Willem Twee studios.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.