kassa
Poppodium
za 25 mrt 2017

Ain’t no party, like an oldschool party

Poppodium

open:22:00
start:22:00
genre:Dance
locatie: Poppodium
zaal: Kleine Zaal
klinkt als: Old school, acid, techno, early rave

BOB Soundsystem presents: Ain’t no party like an Oldschool Party!

Wie herinnert het zich, of kent de verhalen?

Begin jaren 90 stroomden de dansvloeren van disco’s, clubs, poppodia en verlaten bedrijfshallen vol met feestneuzen die los gingen op de electronische vierkwartsmaat. Ontstaan uit een mengelmoesje van disco, hip-hop, new-beat (acid) house, techno, en electro. Alle electronische dansmuziek kon, hokjes waren er nog niet, diversiteit, vernieuwing en verrassing waren de sleutelwoorden. Volgens ‘muziekkenners’ was dit fenomeen “House” een eendagsvlieg, snel zou het over zijn….

Deze avond zetten we je in een tijdmachine, die je terugbrengt naar 20-25 jaar geleden en gaan je een zeer gevarieerd stukje muziek-geschiedenis laten horen, alles gedraaid met ouderwetse vinylplaten. We starten rustig met (acid)House klassiekers en bouwen langzaam op naar het wat steviger technowerk om af te sluiten met beukende earlyrave.

Zenn Den Bass
DJ, platenjunkie en synthfreak uit Den Bosch. Hij is opgegroeid en opgevoed in de freeparty scene van de jaren '90/'00. Qua stijlen kent hij weinig taboes, maar heeft een broertje dood aan middle-of-the road en ongedwongen wiebel: dansen is een must. Deze avond zal hij samen met Lee openen en zullen ze een set draaien van house en oldschool classics en acid juweeltjes.

Lee
Deze oldschool veteraan is vanaf het begin 1 van de drijvende krachten achter BOB Soundsystem. Meestal de regelneef, voor deze Oldschool Party duikt hij weer eens zijn platenkast in, om de lekkerste klassiekers eruit te vissen en samen met Zenn back-2-back los te gaan.

Paulus 8
Paulus 8 draait inmiddels al wat jaartjes mee in de (underground) Housescene. Oprichter van internet radiostation Underground Music Experience. Begon vorig jaar zijn eigen label Underground Music Experience en het sublabel Infamous District. Voor de Oldschool Party gaat hij met een mooie selectie oldschool klassiekertjes iedereen aan het dansen houden.

DJ Trauma
DJ Trauma staat voor het tijdloze oldschool/rave geluid uit de jaren 90. Als vaste DJ en harde kern van BOB Soundsystem en draaiend in binnen- en buitenland zal hij zijn meest begeerde vinyls afstoffen. Herbeleef het housegevoel van toen en verwacht een schotel van vergeten oldschool, acidbleeps en ravebommen. Dit alles overgoten met een ondergronds sausje.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.