Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
do 09 apr t/m za 21 okt 2017

30 jaar Willem Twee poppodium

Wie jarig is trakteert

open:19:00
start:19:30
einde:03:30
genre:Feest
locatie: poppodium
zaal: kleine zaal + grote zaal + spiegelzaal + hangop
klinkt als: Groot feest i.h.k.v. 30 jaar Willem Twee poppodium

En dan, voor je het in de gaten hebt, bestaat Willem Twee ineens 30 jaar.

Wie jarig is trakteert, dus naast ons reguliere On the House programma, is vandaag ook het programma in de Grote Zaal en de Spiegelzaal ‘on the house’.

Let op: de toegang is GRATIS, maar je hebt wel een kaartje nodig en die zijn uitverkocht. We verwachten echter veel in-en-uitloop, dus het kan zijn dat er op de avond aan de deur toch nog toegang wordt verleend indien de capaciteit dat toestaat.

Klik op onderstaand blokkenschema om het te vergroten.

 

30 Jaar Willem Twee poppodium

Op 17 oktober 1987 onthulde John Hiatt een plakkaat met een tekst van hem en was Hennie Vrienten die avond deel van zijn begeleidingsband. Beide heren draaien nog volop mee in de wereld van de rock 'n' roll en ook het Bossche poppodium staat nog fier overeind. Van Willem II Concertzaal naar W2 Poppodium en sinds de fusie met De Toonzaal en Willem II Fabriek naar Willem Twee muziek en beeldende kunst.

Met een concertzaal in de binnenstad, een kunstruimte, tal van ateliers én een jarig poppodium, vormt Willem Twee anno 2017 een bruisend hart in 's-Hertogenbosch. As we speak wordt een groots jubileumfeest opgetuigd. Dus bij dezen kan vrijdag 20 oktober alvast met potlood worden omcirkeld, want dan viert Willem Twee poppodium een groot 30-jarig bestaansfeest!

Documentaire 30 jaar Willem Twee

Vandaag gaat de documentaire '30 jaar Willem Twee poppodium' in premiere. Deze documentaire werd tot stand gebracht door Eendracht Films en diverse Willem Twee-vrijwilligers en draait aan het begin van de avond in de Grote Zaal. Later op de avond is een Extended Edition te bekijken in RAK, de filmvertoningsruimte van Willem Twee kunstruimte.
Lees meer.

Grote Zaal programma

De Kift / Rats on Rafts
Als echte Willem Twee poppodium veteranen, mogen de mannen van de achtkoppige, poëtische fanfare-punkband De Kift natuurlijk niet ontbreken. Rats on Rafts vergezelt ze op het podium. Zaanse punk versus Rotterdamse post-punk dus. Of: ouwe rotten versus jonge honden of gewoon de ‘the best act I’ve ever seen at a festival’ zoals Franz Ferdinand’s Paul Thompson Pitchfork tipte.

Betonkust
Betonkust is een van de meest opmerkelijke en opwindende nieuwkomers in de laatste golf van 'dystopian dance producers'. Reken op een stevige portie energieke muziek zoals new beat, rave en Detroit vibed electro!

Kypski
Deze zesdubbele DJ kampioen en scratching virtuoos is een sleutelfiguur in de Nederlandse dj and scratch scene. Je weet wel, de gangmaker en party animal van de band and C-Mon & Kypski.

Statue
Een van de absolute hoogtepunten van het afgelopen On the House seizoen: Statue. Vier elektrische gitaren, bas en drums, puur instrumentaal, loeihard en wonderschoon. Met tal van verwijzingen naar symfonische rock, naar noise, naar rock tout court, maar ook naar repetitieve muziek en een vleugje TC Matic. Power, een epische wall of sound waarbinnen elke muzikant strak en gedisciplineerd zijn ding doet. Samenspel op hoog niveau, wederzijdse dialoog, losbarstende herrie of uitdeinende verstilling.

ZooN
Osse band met leden van The Liszt, The Devil's Blood, Fable Dust, The Gathering en Astrosoniq. Een goed verstaander weet dan dat deze heren garant staan voor een portie hoogwaardige, donkere, eclectische muziek om je vingers bij af te likken. De band laat op debuutalbum ‘Deep’ een hybride mix horen tussen folk, country, Americana en rock.

Meer programma wordt later bekend gemaakt.

On the House programma

Elke vrijdagavond een gratis divers programma in de Kleine Zaal van Willem Twee poppodium, dus ook vandaag tijdens ons 30 Jarig bestaan. Een toegankelijke programmering voor muziekliefhebbers én makers uit de regio, met deze keer:

Poncho
Vintage psychedelic rock. Back to the 60’s met galmende zang, zwierende gitaren en groovende ritmes.

Switch Bones
Met leden die hun sporen reeds verdiend hebben in bands als One In A Million, The Undeclinables, BluefisH en Tarantino brengen deze heren een heerlijke set vol dampende Stoner Pop.

Gifter
Krachtige mix van Indierock en powerpop, helder geproduceerd en catchy as hell!

DJ Kid Chaos
Zijn muzikale boyhood bereikte hij in de jaren ’90, met obscure electronica en gabber als bakermat. Nu draait hij 80’s synthesizer pop. Denk Prince, Depeche Mode, LCD Soundsystem, M83 en New Order… maar ook Miss Kittin, Underworld en Fatima Yamaha.

Kunstruimte programma

Vanavond kun je ook de expositie Kift Kijken en Lucas Kastelijn en Jacques Sonck bekijken in de Spiegelzaal en de Grote Ruimte van Willem Twee kunstruimte.

Hangop programma

In Willem Twee eetcafé Hangop verzorgd online platenzaak RotiBabi pop-up stores met spannende elektronische muziek. Ook zal Baba Jasper verrassende tracks draaien en je meenemen naar alle uithoeken van melodische en moody soundscapes tot rauwe beats en weer terug naar synth pop & disco. Catchy, moody, party vibes guaranteed!

Zegt het voort!

Ken je mensen die voorheen betrokken waren bij Willem Twee poppodium? Zegt het voort en nodig ze uit.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.