Willem Twee en coronatoegangsbewijzen

Na anderhalf jaar van zeer beperkte toegang voor onze muziek- en kunstliefhebbers is ons er veel aan gelegen om – binnen de maatregelen van het RIVM – zoveel mogelijk mensen van onze evenementen te laten genieten. De veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers blijft altijd voorop staan. We volgen daarom de verplichte maatregel om bezoekers (van 13 jaar en ouder) van al onze events bij de entree te vragen om een coronatoegangsbewijs en ID-bewijs.

Ook voor een bezoek aan Willem Twee Café en bij gebruikmaken van de werkplekken in de Spiegelzaal vragen wij je om jouw coronatoegangsbewijs en ID-bewijs.

EEN DIGITAAL CORONATOEGANGSBEWIJS AANVRAGEN

Je verkrijgt een coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code in de CoronaCheck-app die gratis te downloaden is op je smartphone via bijvoorbeeld Apple Store. Je ontvangt een QR-code nadat je via je DigiD je vaccinatiebewijs, herstelbewijs (dat aantoont dat je bent hersteld van corona) of testbewijs (niet ouder dan 24 uur, aan te vragen via www.testenvoortoegang.org) hebt opgevraagd.

Bij de toegang tot onze evenementen toon je je QR-code op je smartphone of je papieren testbewijs. Vergeet niet een ID-kaart of rijbewijs mee te nemen. Een bevestiging van vaccinatie of een geel vaccinatiepaspoort geldt niet als toegangsbewijs.

EEN CORONATOEGANGSBEWIJS PRINTEN

Ervan uitgaande dat je minimaal  twee weken geleden gevaccineerd bent, of corona hebt gehad en een bewijs van herstel hebt ontvangen, of beschikt over een negatief testbewijs, kun je een coronatoegangsbewijs printen.
Start je computer op en ga naar jouw internetbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Safari of Firefox). Ga naar deze website: www.coronacheck.nl. Klik op de knop Maak papieren bewijs

Klik aan wat van toepassing is: vaccinatie, herstelbewijs of getest. 

Je krijgt nu de optie om in te loggen met je DigiD. Log in op jouw DigiD account. Als je bevestigt dat uw gegevens kloppen, wordt een bestand gemaakt met jouw QR-code als een PDF-document. Je kunt dit document nu priten. 

Mocht dit alsnog niet lukken dan kun je dit nummer bellen zodat jouw QR-code thuis gestuurd kan worden:  0800-1421

Door het niet toelaten van ‘ongevaccineerden’ of mensen die niet willen laten testen, maken we onderscheid, maar niet iedere vorm van onderscheid maken is direct discriminatie. Podia en festivals vinden dat dit maken van onderscheid te rechtvaardigen is vanuit het idee van de bescherming van de volksgezondheid. Het onderscheid tussen gevaccineerde mensen en ongevaccineerde mensen dient een legitiem doel: het zoveel mogelijk voorkomen van COVID-19-besmettingen in de samenleving en het voorkomen van de druk op de gezondheidszorg.