Verhuurhuur bij ons een ruimte

Campagne: liefde voor muziek

De afgelopen jaren hebben wij met z’n allen heel wat tijd mogen doorbrengen op pleinen, festivals, podia en in cafés. Altijd was daar de livemuziek om de soundtrack van de zomer luister bij te zetten. Om te feesten, troost bij te zoeken of iets nieuws te ontdekken.

Nu dreigt dit te stoppen. En daarom vragen we je aandacht!

Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle artiesten in de pop, rock, klassiek, dance en jazz. Deze sterren kunnen schitteren omdat er veel uiteenlopende mensen en bedrijven in de livemuzieksector hard voor én met hen werken. Een uitgebreid netwerk van professionals.

Op 12 maart verstomde de livemuziek. En de livemuziek industrie zal de laatste zijn die weer op gang mag komen. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en kennis dreigen verloren te gaan. Een economische ramp.

Livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat. Ook geluid- en lichttechnici, backliners, podiumbouwers, beveiligers, cateraars, merchandisers, bus-verhuurders, boekers, managers, programmeurs, zaalbeheerders, tourmanagers, marketeers, promotie- en mediaspecialisten, detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen vormen een belangrijke schakel in onze live-economie. Samen leveren zij een belangrijke bijdrage aan de economie en het welzijn van het land. De ruim 1100 festivals die Nederland rijk is en de miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland die op de verschillende evenementen afkomen vallen weg en zullen niet snel terugkomen.

Daarom vragen wij, de gezamenlijke muziekindustrie, jou, de muziekliefhebber, de festivalganger, de concert- en clubbezoeker om dit bericht te delen en de petitie te tekenen. Spreek hiermee jouw steun uit voor het behoud van de livemuziek in Nederland!

Op 20 mei gaan we met deze actie landelijk het internet op en de media in. Met de hopelijk flinke opbrengst aan handtekeningen stappen we naar Den Haag om de politiek de massale liefde voor de livemuziek in persoon te overhandigen en hen te laten zien dat we samen sterk staan.

Bedankt voor je steun. Voor de Liefde voor Muziek.

Onderteken de petitie via www.liefdevoormuziek.nu

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.