Verhuurhuur bij ons een ruimte

Archief kunstruimte 2021

Klik op een titel of scroll naar beneden voor uitgebreide informatie en afbeeldingen.

Overzicht tentoonstellingen 2021:

Kim van Erven & Meg Forsyth

7 november 2020 t/m 29 januari 2021

Homerun #2, De Mens

21 november 2020 t/m 8 januari 2021

Marloes Vreeswijk en Jeanine Vloemans

1 december 2020 t/m 31 januari 2021

 


 

kim van erven

Kim van Erven & Meg Forsyth, (terug naar overzicht)

7-11 2020 t/m 29-01 2021

Meg Forsyth (1984, Miami, Florida) houdt zich in haar werk bezig met de manier waarop mensen omgaan met de natuur en op welke manieren wij de natuur gebruiken. Vooral de manieren waarop wij de natuur gebruiken voor genezing of om delen van onszelf te manipuleren fascineren Meg.

Kim van Erven (1984, Nijmegen) is gefascineerd door het verschijnsel dat de mens met kunst, meubels en goedkope decoratiematerialen zijn omgeving mooier en gezelliger probeert te maken, terwijl hij hier misschien niet altijd in slaagt. Kim houdt zich bezig met de esthetiek van het alledaagse.

Curator: Mayke Verhoeven


 

Homerun#2: De Mens  (terug naar overzicht)

21 november t/m 29 januari 2021

In deze tweede editie van Homerun is het thema *De mens* en het werk ‘*Changing History*’ uit 2012 van Charlotte Schleiffert uit de Rabo Kunstcollectie het sleutelwerk.

Vijgendertig (Brabantse) kunstenaars zijn door een jury geselecteerd. Hun werk zal samen met dat van Charlotte Schleiffert te zien zijn in Willem Twee kunstruimte.

Deelnemende kunstenaars: Anouk Bax, Kiki Beernink, Mariëlle van den Bergh, Gam Bodenhausen, Geoffrey van Dijk, Jeroen Duijf, Antonie Eikemans, Marit Goossens, Caren van Herwaarden, Sandra van Hoof, Astrid Huis, Manita Kieft, Marlies Krijgsman, José Krijnen, Lisanne Lammers, Sjoerd van Lankveld, Shelly Lapré, Janet Leduc, Danielle Lemaire, Lisetteh, Tamara Muller, Remy Neumann, Carlette Rijcken, Alice Schiavone, Koosje Schmeddes, Ies Schute, Guus Smeulders, Rob Smulders, Ingeborg Helena van Stiphout, Myrna Stolk, Anne-Marie van den Thillart, Catharina van de Ven, Erik Vermeulen, Ad Wijgergangs en Ilse Wolf.


 

marloesvreeswijk

Glashelder

Marloes Vreeswijk en Jeanine Vloemans

1-12-2020 t/m 31 januari 2021

Het werk van Marloes Vreeswijk (1993) en Jeanine Vloemans (1995) is het afgelopen jaar al vaker onderdeel geweest van een gezamenlijke tentoonstelling. Zo exposeerden zij onder andere samen in Showroom Mama, Rotterdam en Tac, Eindhoven. Zij vinden elkaar in een gedeeld thema het ontsnappen aan de grillen van het alledaagse en de speelse manier waarop ze omgaan met materiaal.

Marloes’ onderzoek uit zich voornamelijk in veel kleur, glitters, textiel en herkenbare objecten die refereren aan haar kindertijd. Met haar werk bevraagt Marloes de norm van wat ‘normaal’ is en waarom we aan bepaalde verwachtingspatronen moeten voldoen. Ze keert zich in haar werk niet af van de realiteit, maar bekijkt deze door een roze bril, om er zo voor zichzelf en anderen een positievere wending aan te geven.

Jeanine duikt graag in de belevingswereld van een eigen beschaving, geïnspireerd op oude culturen en symbolen. Deze vertaalt zij naar een schilderij dat niet ophoudt binnen de kaders van het canvas maar zich juist door de hele ruimte kan verspreiden. Met een ogenschijnlijk simpel ogende beeldtaal en de kracht van de directe kwaststreek wil ze de bezoeker meenemen in een rijke belevings- en fantasiewereld.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.