Woodcraft

VERPLAATST NAAR ZATERDAG 9 SEPTEMBER 20:30
Jazz, Klassiek, Folk

Een strijkkwintet van vijf jonge instrumentalisten en componisten.

Bestel tickets
Datum 11-05
Prijs € 17,00
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal
Woodcraft

Ze hebben hun roots in de klassieke muziek maar zijn sinds 2016 een andere weg ingeslagen. Met een kleurenblinde blik veranderen zij het beeld van wat moet zijn en kijken ze naar nieuwe klanken en mogelijkheden op hun instrumenten. Woodcraft (voorheen Ragazzi) bestaat uit twee violisten en drie cellisten.

De band ontstond vanuit een decennium oude vriendschap, begonnen bij de muziekdagen Orvelte 2010. Ze startten met spelen op de straten van Groningen en Amsterdam in 2016, waar ze zich ontwikkelden op het gebied van improvisatie (instant composing), performen en samenspel. Zo traden onder andere op tijdens de Cello Biënnale, het Fringe Festival Edinburgh, in het Bimhuis en op het Grachtenfestival. 

De vijf musici studeren aan verschillende conservatoria in Nederland en buitenland (HKU Utrecht, Conservatorium van Amsterdam & Artez Zwolle en de Sibelius Academy in Helsinki), waar ze zich verder specialiseren in hun instrumenten en op het gebied van componeren. De stijl van Woodcraft is een mengelmoes van inspiraties die put uit de jazz, folk en klassieke wereld. Ze brengen deze werelden tot één geheel en creëren daarmee hun eigen geluid. Ook doen ze interdisciplinaire projecten. Zo werkten ze samen met theatercollectief “Collectiet” en met choreograaf Klevis Elmazaj. December 2022 won Woodcrafct de eerste prijs op de "Dutch Jazz Competition" in het Bimhuis.

Bestel tickets

Datum 11-05
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal